TISKOVÁ ZPRÁVA PŘED ZÁVODEM ÚSTÍ NAD ORLICÍ - ÚSTECKÁ 21° 27.-29.5.2016

23.05.2016 08:51

Už jen dny nás dělí od startu Ústecké 21, která byla obnovena po čtyřech letech.

 

Na startovní listině závodu Mistrovství České republiky se objevilo 63 jezdců, v Maverick Rescue Euro Cupu jich pak bude startovat sedm desítek. Máme se tedy na co těšit.

Aby byla trať připravena na jedničku bylo od 28.listopadu 2015 odpracováno více než 300 brigádnických hodin. 140 hodin strávili členové Auto klubu montáží pneumatik, 80 hodin jejich natíráním. Čištění vozovky trvalo prozatím 90 hodin. V tomto týdnu se počet odpracovaných hodin ještě navýší.

 

Na trati, která je dlouhá 3600 metrů s převýšením 209 metrů je mnoho divácky velmi zajímavých míst, ze kterých můžete sledovat průběh závodu. Předzvěstí skvělého kopcového víkendu jsou známá jména jako Miloš Beneš, Petr Vojáček, Jaromír Malý, Dan Michl a mnoho dalších. Z domácích jezdců se můžete těšit na Jana Čermáka a Jiřího Medunu.

 

Trať je rozdělena, podle počtu zatáček na 21 úseků. Trať, včetně parkoviště závodních strojů a parkoviště v cíli, bude zajištěna více než 120 pořadateli, dvěma sanitními vozy, čtyřmi zdravotníky, dvěma odtahovými vozy, dvěma vozy záchranného systému a požární cisternou s kompletní posádkou. Abychom zvýšili bezpečnost trati, v zatáčkách 17, 18 a 20 jsme nechali na své náklady prodloužit svodidla. Na trati budou též vymezená místa pro diváky a zakázané prostory, ve kterých se nesmí nikdo zdržovat. Apelujeme zde na diváky, aby se zdržovali pouze v diváckých zónách a dbali pokynů pořadatelů, a tím napomohli hladkému průběhu závodu.

 

Novinkou pro jezdce i diváky je umístění parkoviště závodních strojů, které se bude nacházet ve firmách, které jsou v těsné blízkosti startu.

 

Na závodní trať se diváci v letošním roce dostanou pouze ze dvou možných vstupů. Jedním z nich je přístup přes depo a start závodu a poté pokračovat přes Řehořův Důl. Druhou přístupovou cestou je trasa přes Mendrik. Z důvodu bezpečnosti na trati nebude umožněn vstup po kapličkách Křížovou cestou. Možnost parkování vozidel diváků závodu bude u firmy Rieter na silnici I/14, u železničního nádraží Ústí nad Orlicí – město a u firmy VÚB.

 

Program závodu je po oba dva dny identický. Tréninkové jízdy začínají v v 9:00 hodin. Start závodu je plánován na 13:00.

 

Vstupné je pro oba dny stejné, dospělí zaplatí 80 Kč a děti 20 Kč. K zakoupení bude i tradiční program, ve kterém naleznete potřebné informace včetně listiny přihlášených jezdců, která čítá téměř 160 jmen.

 

Veškeré potřebné informace, včetně přihlášených jezdců, naleznete na www.ustecka21.cz a na www.maverickrescue.cz

 

Za AUTO KLUB Ústí nad Orlicí Hana Hlavová