Tisková zpráva "Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou již o tomto víkendu"

02.05.2016 07:36

Na druhý květnový víkend 7. - 8. 5. 2016 je připravena pro milovníky závodů automobilů lahůdka a to v podobě Mistrovství ČR v závodech současných i historických automobilů do vrchu, České trofeje závodů automobilů do vrchu a mezinárodního pohárového závodu Maverick Rescue Euro Cupu. Jeho dějištěm bude 2030 metrů dlouhá trať vedoucí kolem zámku v Náměšti nad Oslavou.

Přes stodvacet přihlášených jezdců na letošní, již pětatřicátý ročník Zámeckého vrchu MANN- FILTER, dává předpoklad ke kvalitnímu závodnímu víkendu, který by si neměl nechat ujít jediný motoristický fanoušek.  K mistrovskému závodu je přihlášena kompletní česká špička v čele se Davidem Komárkem z Okříšek, který se svojí Normou M20F EVO v Náměšti nad Oslavou zahajuje svoji cestu k obhajobě titulu absolutního mistra České republiky v závodech do vrchů z loňského roku. Pro diváky chystá obrovské lákadlo další domácí jezdec Marek Rybníček, který se na svém domácím kopci představí diváků s nově postaveným závodním speciálem Ford Fiesta WRC, se kterým chce v letošní sezóně hlavně bojovat o vavříny v Mistrovství Evropy v závodech do vrchu.

Organizátoři z Autosport Klubu Náměšť nad Oslavou přichystali pro diváky opravdu pestrý doprovodný program. Již tradičně se mohou diváci těšit na exhibiční jízdy nejlepšího českého jezdce s okruhovým truckem Buggyra, Davida Vršeckého. Premiérově se představí na Zámeckém vrchu MANN-FILTER v drifterské exhibici, jeden z nejlepších českých jezdců této disciplíny, Michal Reichert na svém 850ti koňovém BMW M3 E92. V parkovišti závodních strojů si budou noci návštěvníci prohlédnout výsledky snažení studentů středních škol, kteří se zapojili do projektu podporované Krajem Vysočina " Postav si své auto " ze kterého vzešla hned sedmička krásných sporťáčků Kaipan 16. A že tyto auta nejen krásně vypadají ale i jedou, předvedou studenti ve vloženém závodě pravidelnosti.  V neposlední řadě nesmíme zapomenout na ukázkovou jízdu legendy a několiknásobného mistra republiky v závodech automobilů do vrchu Jiřího Mičánka, který se divákům představí za volantem nového týmového okruhového vozu Lamborghini Gallardo Super Trofeo.

Diváci, kterým nebude stačit pohled na závodní krasavce, můžou v neděli za příznivého počasí využít možnosti pohledu na XXXV. Zámecký vrch MANN FILTER 2016 z ptačí perspektivy. Z prostoru parkoviště stavebnin Tantus, u rybníka Rathan, bude startovat od 10ti do 16ti hodin vrtulník, který jim tento nezapomenutelný zážitek umožní.

Program závodu je po oba dva dny identický v tréninkových  jízdách, které  začínají v 8.00 hodin, start sobotního závodu bude ve 13.00 hodin. V neděli bude ve 13.00 hodin slavnostní zahájení a o půl hodiny později pak start závodu. Vyhlášení nejlepších jezdců se uskuteční vždy od 17.30 hodin . 

 

Tisková zpráva Zámecký vrch MANN-FILTER 2016-2