Závěrečný rozhovor a video po závodu na Mohyle Míru Ferdinand Madrian

14.05.2012 02:14

 

1. První závod seriálu Maverickrescue Euro Cup s názvem Mohyla Míru je za námi. Jak hodnotíte po sportovní a organizační stránce tento závod? 
Na Mohyle Míru na prvním závodu ze seriálu Maverickrescue Euro Cup se mi moc líbilo až na to zimní počasí, které potrápilo nejen nás jezdce, ale v neposlední řadě pořadatele a organizátory. Vše se ale zvládlo na jedničku. 
Po sportovní stránce je organizace Maverickrescue Euro Cupu stále lepší a lepší! Je vidět, že promotér se stále snaží plno věcí zdokonalovat ke spokojenosti nás jezdců, ale také diváků. 
Velké plus vidím v tom, že tento seriál dává možnost a šanci mladým jezdcům za příznivé a dostupné startovné. 
Co se týče bezpečnosti: ta je na velké úrovni. Mohu porovnávat více seriálů a závodů jak v České republice, tak u nás v Rakousku, kde nepřikládají tak velkou váhu na bezpečí jezdců a diváků (stát se může ledas co). 

2. Jak jste spokojen/á se svým výsledkem? 
S technikou jsem velice spokojen, auto se chová velice dobře. První závod musím hodnotit jen kladně. Mám maximum bodů, ale bude to ještě zajímavé, protože v absolutním pořadí po dvou závodech se dělím o prvenství s Karlem Stehlíkem. 
Velice se těším do České republiky na druhý závod seriálu a to v měsíci srpnu v Bratrušově u Šumperku, 17.-19.8.2012. 

3. Co si myslíte, že by se mělo zlepšit na trati Mohyla Míru? 
Trať je jednoduchá na zapamatování a je jak technická, tak i rychlá. Co se týče povrchu, pro nás to není zase tak velký problém, auto drželo a neměl jsem žádnou krizovou situaci. Jezdíme na daleko poškozenějších tratích a to jsou třeba mistrovské závody. Když to bude jen trošku možné, tak se organizátor určitě bude snažit do příštího roku provést úpravu asfaltového povrchu tratě. Na začátek sezóny na rozjezd a odzkoušení techniky je to dobrá trať. 
Po sezónní přestávce je to moc příjemné se zase vidět s plno přáteli a kamarády, které u Vás v Čechách mám. 

4. Jaké máte plány na nadcházející závody v sezóně 2012? 
Určitě se budu účastnit celého seriálu Maverickrescue Euro Cup a mohu zatím jen prozradit, že plánujeme s promotérem tohoto seriálu jedno překvapení na závod v Bratrušově, ale o tom později! 
Co se týče dalších závodů, pojedu ještě pár vybraných závodů v LMBC a hlavně chci dokončit mistrovské závody u nás v Rakouském šampionátu. 

Moc Vás všechny pozdravuji a přeji mnoho ujetých závodních kilometrů.