ZPRÁVA A INFORMACE PRO JEZDCE OD TECHNICKÉ KOMISE MREC, PŘED ZÁVODEM V NÁMĚŠTI NAD OSLAVOU 6. - 8. 5. 2016

26.04.2016 23:44

Vyjádření k přebíraným závodním vozům na prvním dubnovém závodě ve Vysokém Mýtě:

Hlavní věc, kterou chceme vyřešit jsou problémy s funkcí a umístěním odpojovačů na vnější straně vozidla. Skoro polovina vozidel měla umístěn odpojovač u pravého předního sloupku (nebo také jinde). Vzhledem k tomu že v Technických propozicích MREC pro rok 2016 je jasně dané, že odpojovač musí být u levého předního sloupku, rozhodli jsme se umístění na pravé straně letos tolerovat, na rok 2017 propozice upravíme a odpojovače budou moci být na obou stranách.

Letos se, ale bude kontrolovat hlavně jejich funkčnost. To znamená, že přijede auto na přejímku a vozidlo se vypne odpojovačem!

 

Další věc jsou hasicí přístroje a jejich umístění v autě. Prosím všechny o to, aby hasicí přístroje posunuly co nejvíce ke středovému tunelu a měli je opravdu na dosah ruky. Samozřejmě musí být dobře přidělány.

 

Vedení paliva uvnitř vozu, prosím zadělejte něčím co toto vedení v případě nehody ochrání. Spojení hadic s hlavním přívodem elektrického proudu nemůže být tolerováno!

 

U některých vozidel nefungovala zadní brzdová světla. U třídy S1 je to jasné, a třída E1 má povinně jedno funkční brzdové světlo!

 

Na závodě v Náměšti nad Oslavou se bude určitě kontrolovat při svozu vozidel nehořlavé oblečení.

 

Pokud budete potřebovat cokoliv se zeptat, zavolejte a nebo mi napište.

 

S pozdravem Petr Švestka, hlavní technický komisař MREC

Mob.:723 563 206

Email:svestka.sabiracing@gmail.com