Pozvánka a informace V. POLYGON Race sériálu Maverick Slalom – Trophy 30. 9. – 2. 10. 2022 – Automotodrom Brno

21.09.2022 10:07

Již za necelých čtrnáct dní 1. - 2. října 2022 se uskuteční na nejmodernějším tréninkovém centru bezpečné jízdy v Evropě na Polygonu Brno v areálu Masarykova okruhu další závody letošní sezóny série mezinárodních závodů automobilů Maverick Slalom-Trophy 2022 v automobilovém slalomu.  V současné době figurují na seznamu přihlášených téměř čtyři desítky jezdců, mezi nimiž jsou téměř všichni jezdci z předních míst absolutního pořadí i jednotlivých tříd z letošní sezóny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seriál mezinárodních závodů v automobilovém sezónu Maverick Slalom-Trophy 2022, je určen nejen pro licencované jezdce s plnohodnotnými závodními vozy ale i pro „příchozí “ jezdce s civilním vozem splňujícím podmínky provozu na pozemních komunikacích. Jedinou podmínkou pro účast v závodu je povinná ochranná výbava jezdce kombinézou – může být i pracovní pro mechaniky, ochranou přilbou s kovovým zapínáním, uzavřená sportovní obuv a rukavice. V průběhu historie prošlo tímto závodním seriálem, velké množství jezdců, kteří si na vlastní kůži vyzkoušeli své jezdecké umění na zabezpečené trati a zároveň přičuchli k atmosféře závodních víkendů. Některé to pohltilo natolik, že pokračovali ve svém snažení dál a závodnické základy, které si osvojili při své účasti v seriálu se staly odrazovým můstkem a dnes brázdí tratě převážně v závodech automobilů do vrchů. Do uzavření přihlášek ještě zbývá nějaký ten den, respektive uzávěrka přihlášek bude ve čtvrtek 29. října 2022 před půlnocí, tak pokud uvažujete o možnosti vyzkoušet své jezdecké dovednosti a zažít atmosféru závodů jste vítání.

Vlastnímu závodnímu víkendu bude předcházet v pátek 30. října 2022 přímo na Polygonu Brno od 18:30 – 21:00 hod. technické a administrativní přejímka závodních vozů a jezdců.   V sobotu i v neděli se uskuteční v 8.00 hodin povinná rozprava ředitele závodu se startující jezdci a od 8:30 se rozjedou tréninkové jízdy. Ve 12:30 odstartuje první a následně druhá závodní. Na 17:30 je naplánováno slavností vyhlášení nejlepších jezdců závodu.

Od pátečních 17. hodin bude zpřístupněno parkoviště závodních strojů, které se bude již tradičně nacházet na tribuně „C“ a opozdilci nebo startující pouze v nedělním závodě mohou využít v sobotu i neděli mezi 7:30 - 8:00 dodatečnou technickou a administrativní přejímku před závodem.

Více informací o závodním seriálu a podmínkách pro účast najdete na stránkách: www.maverickrescue.cz

Za redakci MZAV MST Jaromír Navrkal

Foto MZAV MST: Jiří Navrkal