Tisková zpráva: 21. 10. 2018 IV. RACE CARS SHOW - IV.AUTOSLALOM Maverick Rescue Euro Cup 2018 uzavře letošní autoslalomovou sezónu.

15.10.2018 20:38

Brněnský Automotodrom bude v neděli 21. října 2018 místem konání závěrečného, čtvrtého podniku, letošního seriálu mezinárodních závodů automobilů Maverick Rescue Euro Cup 2018 v AUTOSLALOMU.  Prozatím se uskutečnily tři závody, které se jely na vrchařských tratích – ve Víru, Násedlovicích a Divákách a ve výsledkové listině po těchto závodech je evidována téměř padesátka jezdců. Seznam přihlášených k brněnskému závodu, již nyní čítá více jak sedumdesát jezdců a dá se předpokládat, že do data ukončení registrace jezdců, která je v pátek 19. října 2018, se počet jezdců ještě zvýší.

Mezi přihlášenými jezdci je kompletní patnáctka nejúspěšnějších v průběžném pořadí a vzhledem k tomu, že jsou bodové rozdíly mezi jezdci minimální, dají se očekávat tvrdé souboje. Na čele absolutního pořadí je jihlavský jezdec Tomáš Homola s vozem BMW E30, který dosud získal 199 bodů, druhý je Michal Žáček se Škodou 125, ten má 172 bodů a třetí místo patří Romanu Houskovi s BMW M3 e46, jehož zisk je 170 bodů. A takto bychom mohli pokračovat dále, stejně tak je vyrovnaná situace i v jednotlivých třídách.

Závěrečný dvojzávod by měla zpestřit účast i několika špičkových okruhových a vrchařských jezdců.  Mezi přihlášenými je sedminásobný vítěz Evropského poháru FIA automobilů do vrchu Václav Janík z Czech National Teamu s vozem BMW M3GTR a trojnásobný mistr republiky v závodech do vrchu David Komárek z LMRT s Normou M20FC EVO. Radostný je pohled na startovní číslo 774, které bylo přiděleno Richardu Maixnerovi, který se vrací na závodní trať po těžké havárii při závodu do vrchu – Divácké 13, k brněnskému slalomu je přihlášen s vozem Renault Clio Cup. Ozdobou závodu by měl být i letošní absolutní vítěz MREC, německý jezdec Philipp Wilhelm s Normou M20FC a dále pak Rakušan Alexander Frank s vozem Prc S4.

Závod Autoslalomu se pojede ve směru běžných závodů, start bude před první zatáčkou závodní trati, na níž bude šest slalomových branek a cíl bude ve stoupání před dvojici závěrečných zatáček a bude mít délku 4,8 km. 

Harmonogram závodu zahájí sobotní přejímka vozů a jezdců od 17.00 do 22.00 hodin. Nedělní program bude zahájen 8.15 hodin Warm upem, následovat budou tréninkové jízdy, I. závod bude zahájen v10.15 hodin, po absolvování tří jízd, bude trénink ke druhému závodu. Ten bude mít start ve 14.00 a to po polední přestávce. Ukončení celého závodu se předpokládá v 17.30 hodin a pak bude následovat slavnostní vyhlášení vítězů obou závodů.  

Redaktor Jaromír Navrkal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chceš si vyzkoušet svoje jezdecké umění, tak máš jedinečnou šanci.

Podmínkou není vozidlo s ochranným rámem, stačí pouze platná STK

Jezdec musí být držitelem platného řidičského průkazu. Startovat může i jezdec od 15 let, ale pouze se zákonným zástupcem, který bude za jízdy spolujezdcem!

Jezdec musí být vybaven výstrojí:

motoristická helma s kovovým zapínáním, rukavice, pevné sportovní boty a kombinéza jakéhokoli motoristického sportu, (vrchy, okruhy, karting, autocross, rallycross, rally či pro mechaniky atd.)

Kombinéza nemusí být homologovaná! 

 

Více informací na stránkách pořadatele: https://www.maverickrescue.cz/news/oficialni-casovy-harmonogram-iv-race-cars-show-iv-autoslalom-mrec-automotodrom-brno-masarykuv-okruh-20-21-10-2018/

Za organizační výbor seriálu Maverick.rescue z.s. promotér a ředitel Aleš Gänsdorfer