Tisková zpráva k sezóně 2020: Předběžný kalendář závodů automobilů do vrchu Maverick Rescue Euro Cupu 2020 zná svoji podobu.

10.11.2019 16:59

Autor: Jiří Navrkal

Sotva utichly motory závodní strojů po letošní sezóně, promotér mezinárodní pohárové série Maverick Rescue Euro Cupu, již oznámil předběžnou podobu kalendáře pro příští sezónu.  Fanoušci z Kraje Vysočina se mohou těšit na dvě víkendová klání ve svém regionu a to druhý víkend v květnu na trati tradičního Zámeckého vrchu v Náměšti nad Oslavou a v druhé půli června zavítá seriál na trať Vírských serpentin u Bystřice nad Perštejnem

Seriál již tradičně zahájí svoji další pohárovou sezónu již začátkem dubna na trati Masarykova okruhu v Brně, kde budou účastníky čekat hned dva závody v jeden den.  V květnu svedou účastníci seriálu bitvu o poháry na trati v Náměšti nad Oslavou. Termín závodu je tentokrát až o druhém květnovém víkendu, což by mělo zaručit menší ovlivnění víkendových závodů  počasím, tak  jak tomu bylo v letošní sezóně. Vírské serpentíny u Bystřice nad Perštejnem, se vrací na svůj tradiční termín na konec června a na začátek července čeká jezdce i fanoušky první premiéra sezóny závody ve Vrbně pod Pradědem. Konec července bude patřit tradičně závodům v jihomoravských Násedlovicích. Předposlední prázdninový víkend si dají dostaveníčko jezdci na trati Albrechtického kopce u Lanškrouna , kde pro letošní obnovené premiéře, která byla pouze volným  závodem a výsledky se do seriálu nezapočítávaly, si to tentokrát už rozdají jezdci o plnohodnotné body do seriálu. Závěrečným podnikem příští sezóny mezinárodních pohárových závodu Maverick Rescue Euro Cupu bude v půlce září závod na tradiční Divácké 13 v Divákách u Hustopečí.

Jak již bývá pravidlem i příští sezónu budou moci jezdci poměřit svoje síly s účastníky Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu, když hned při pěti kláních se představí účastníci obou seriálu a to v Brně, Náměšti nad Oslavou, Vrbně pod Pradědem, Lanškorouně a Divákách. Pouze v Bystřici nad Perštejnem a Násedlovicích pojedou účastníci příští závodní sezóny Maverick Rescue Euro Cupu 2020 sami, ale dá se předpokládat, že víkendové závody doplní závodníci bojující v Mezinárodních  pohárových závodech v autoslalomu Maverick Rescu Euro Cup 2020, na jehož zveřejnění kalendáře si budeme muset ještě chvíli počkat.

PŘEDBĚŽNÝ KALNDÁŘ ZÁVODŮ AUTOMOBILŮ DO VRCHU MREC 2020

     4. duben 2020 Automotodrom Brno + MČR

10. květen 2020 Náměšť nad Oslavou + MČR

 21. červen 2020 Bystřice nad Perštejnem

05. červenec 2020 Vrbno pod Pradědem + MČR

26. červenec 2020 Násedlovice

23. srpen 2020 Lanškroun + MČR

    13. září 2020 Diváky u Hustopečí + MČR