Libínské Sedlo, Prachatice – TZ Lemurs Racing Teamu

09.08.2016 08:45

První srpnový víkend nabídl příznivcům závodů do vrchu nevídanou podívanou. Na trati se totiž historicky poprvé sešli jezdci tří seriálů – Maverick Rescue Euro Cupu, Edda Cupu a Mistrovství České republiky.

Závody se tentokrát přesunuly do jižních Čech, startovalo se na velice rychlé, 4200 metrů dlouhé trati vedoucí z Prachatic do Libínského Sedla. Krásné Pošumaví a atraktivní startovní pole, které tvořilo téměř 130 závodních speciálů, slibovalo zajímavé souboje.

Po vydatných pátečních deštích se počasí umoudřilo, a tak se v sobotu i v neděli závodilo na suché trati.

V seriálu Maverick Rescue Euro Cup reprezentovali náš tým Rostislav Ozzy Pilař a Robert Prokš.

Rosťa se po problémech s převodovkou, které ho potkaly v Násedlovicích, rozhodl pro transplantaci skříně ze svého „veterána“ Ford Escort RS 2000, jenž byl 9 let pečlivě zakonzervovaný v kopřivách. Bohužel sériové synchrony odmítaly spolupracovat s vysokootáčkovým závodním motorem, a tudíž řazení bylo velmi obtížné. Ozzy si tak připomenul svá nejlepší léta vojenské základní služby, kdy po kopcích proháněl V3S. To se projevilo i na výsledných časech, ke vší smůle mu v sobotu ve druhé závodní jízdě vypadlo lanko ovládání plynu a 1 km před cílem byl nucen závod ukončit. V neděli si vedl skvěle a získal pohár za 1. místo v kategorii E1-2000.

Robert s přehledem ovládl kategorii E1+2000/2WD, neustále zrychloval a po oba dva dny závody s velkou časovou převahou vyhrál.

 

V České trofeji MMČR reprezentovali náš tým Radek Klukan a Milan Boháč. Milan získal po oba dva dny 1. místo v kategorii E1H-2000, v absolutním pořadí si také vedl skvěle, když v sobotu i v neděli dojel na 2. místě. Domů si tak odvezl pro svého čerstvě narozeného vnoučka Filípka několik cenných trofejí.

Radek Klukan skončil v sobotním i nedělním závodu na 2. místě v kategorii E1H+2000, v absolutním pořadí dojel v sobotu na 7. místě, v neděli zrychlil a byl 5.

 

A kdy se setkáme příště? 26. srpna v Bratrušově, kde se pojede III. Memoriál Karla Orla.

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí