TISKOVÁ ZPRÁVA MMZAV LIQUI MOLY MAVERICK HILL CLIMB CZECH – VII. GMS PROLOG AUTOMOTODROM BRNO 6.-7.4.2024

02.04.2024 06:47

Jen několik dnů nás dělí od zahájení letošní sezóny závodů automobilů do vrchu. Úvod obstará VII. GMS – PROLOG Automotodrom Brno ve dnech 6. – 7. dubna 2024. V jeho programu budou jezdci bojovat o první body do seriálu mezinárodního mistrovství v závodech automobilů do vrchu LIQUI MOLY Maverick Hill Climb Czech 2024 a premiérově se rozhoří souboje jezdců o co nejrychlejší čas ve slalomovém mezinárodním závodě automobilů do vrchu Maverick Slalom – Trophy 2024. Víkendové závody budou úzce navazovat na předsezónní třídenní testování sportovních a závodních automobilů, které se uskuteční od středy 3. do pátku 4. dubna 2024.

LIQUI MOLY MAVERICK HILL CLIMB CZECH

Přestože uzávěrka přihlášek je až 2. 4. 2024, je v současné době seznam přihlášených jezdců do závodů LM-Maverick Hill Climb Czech zaplněn téměř stočtyřicítkou přihlášených. O oblíbenosti brněnského závodu hovoří zvučná jména jezdců v seznamu přihlášených, kteří využívají poslední možnost otestovat svoje stroje před začátkem sezóny seriálů, ve kterých budou startovat a zároveň si vyzkoušejí svoji připravenost v závodním režimu během víkendových závodů VII: GMS Prologu 2024. Trošku s nadsázkou by se dalo hovořit o malém závodě Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu, když zájem o start v závodě projevili špičkový jezdci seriálu v čele s českým reprezentantem Petrem Trnkou, kterému jistě budou šlapat na paty jezdci francouzského rodinného týmu Petitů, kdy by se na start měli postavit Sebastien i Axel, doprovázeni Nelou Grundovou s jejich sportovními vozy Osella. Na starším voze francouzské stáje Petit Norma NP 02-1 Turbo figuruje v seznamu přihlášených další evropský rychlík -švýcarský jezdec Robin Faustini. Mezi aspiranty na přední umístění v závodě jistě budou patřit i Rakušani Christoph Lampert s plackou Nova Proto 01 nebo Petr Amann s Osellou PA30.  O co nejlepší výsledek zabojují také Němec Bodenmueller Michael s Norma N20 FC LRM nebo přední rakouský formulový jezdec Herman Waldy jun.

V seznamu přihlášených samozřejmě figurují i nejlepší jezdci hodnocení loňské sezóny mezinárodního mistrovství Liqui Moly Maverick Hill Climb Czech 2024 v čele s mistrem Petrem Türkem startujícího s Mitsubishi Lancer EVO IX nebo druhým vicemistrem Filipem Krejčím na Subaru Impreza Type RA. Chybět  samozřejmě nebude ani  manželský pár z Rakouska Sigrid a Christian Ferstlovi z týmu SK Modřice/Ferstl Motorsport  s formulovými vozy F – Tatuus Master, Jiří Mičánek s Lamborghini Huracán EVO nebo Martin Jerman a Zdeněk Kmínek s Lamborghini Gallardo.

Na seznamu pro závod jezdců s historickými vozy najdeme loni celkově druhého v pořadí Michala Polehlu s Hondou Civic EE9, S Fiatem Ritmo 1307c Abarth Jana Krátkého. Mezi dalšími je i pravidelný účastník ze Slovenska Ján Mesároš se Škodou 120S.

Závodní program GMS PROLOG 2024 na Masarykově okruhu v Brně doplní Mezinárodní závody automobilů dovrchu Maverick Slalom-Trophy, který má na seznamu přihlášených více jak třicítku přihlášených. 

PROGRAM ZÁVODŮ

O tom, kolik jezdců v jednotlivých závodech najede na startovní čáru pod Schwantzovou zatáčku v sobotu 6. dubna, budeme vědět více po uzávěrce přihlášek, která je stanovena na 23.59 hodin v úterý 2. 4. 2024. Ještě větší přesnost v počtu startujících bude známa v pátek 5. 4. 2024 po technických a administrativních přejímkách, které při tomto množství jezdců budou končit určitě v pozdních nočních hodinách.

Úvodní podnik se pojede na trati v protisměru se startem pod Schwantzovou zatáčkou a cílem u tribuny A po ujetí 2435 metrů. O tom, že bude program obou dvou závodních dnů nabitý od rána do pozdního odpoledne svědčí časové harmonogramy. V sobotu bude program zahájen úvodními tréninkovými jízdami od 8.00 hodin, vlastní závody budou zahájeny ve 12.00 hodin první jízdou, po níž bude následovat jízda číslo dvě. V neděli bude pouze jedna tréninková jízda to od 8.00 hodin.  V 10.00 hodin bude zahájen vlastní závod první jízdou, druhá má naplánovaný start ve 12.00 hodin, třetí pak v 15.00 hodin. Po 18. hodině se v oba dva dny předpokládá vyhlášení nejlepších jezdců a předání cen.

Příznivci závodů automobilů do vrchu, kteří přijedou na brněnský Automotodrom, budou mít na co koukat, a to již od středečního zahájení testování až po sobotní a nedělní vyvrcholení úvodních závodních sérií.

Vážení příznivci motoristického sportu a závodů automobilů do vrchu, tímto bychom vás rádi pozvali na dlouhý motoristický maraton, s vůní benzínu. Letošní sezóna se nám nezadržitelně blíží.

Srdečně vás zvou organizátoři a tým Maverick rescue a Automotodrom Brno.

https://www.maverickrescue.cz/

Odkaz na veškeré informace naleznete, níže ZDE:

Testování 3. - 5. 4. 2024:

https://www.maverickrescue.cz/trate/i-akce-3-5-4-2024-testovani-a-volne-jizdy-sportovnich-a-zavodnich-automobilu-automotodrom-brno-cr/

https://www.maverickrescue.cz/registrace/registrace-jezdcu-a-tymu-predsezonni-testovani-a-volne-jizdy-automotodrom-brno-cr-3-5-4-2024/

Závod do vrchu 6. - 7. 4. 2024:

https://www.maverickrescue.cz/trate/1-podnik%3a-6-7-4-2024-vii-gms-prolog-automotodrom-brno-%e2%80%93-cr-mmzav-liqui-moly-maverick-hill-climb-czech-mzav-maverick-slalom-%e2%80%93-trophy/

https://www.maverickrescue.cz/registrace/registrace-jezdcu%3a-6-7-4-2024-vii-gms-prolog-automotodrom-brno-%e2%80%93-cr-mmzav-liqui-moly-maverick-hill-climb-czech-mzav-maverick-slalom-%e2%80%93-trophy/