Uklouzané Mýto - Maverick Rescue Euro Cup 2016 – tisková zpráva LRT

19.04.2016 20:55

Uklouzané Mýto – tisková zpráva LRT

Po téměř půlroční přestávce odstartovaly vozy seriálu Maverick Rescue Euro Cup do svého 6. ročníku. Místo původně plánované legendární šternberské trati se však závodníci museli spokojit s Autodromem ve Vysokém Mýtě, kde mělo původně probíhat první březnové testování. 
Na trať dlouhou 3026 metrů se ve dnech 8. - 10. dubna sjelo téměř 50 závodních speciálů a formulí. 
Jelikož si náš tým zakládá na přátelské až rodinné atmosféře, nedošlo ani v sezoně 2016 k žádným výrazným změnám v obsazení. Lemurs racing team nastoupil do historicky 5. ročníku v tradiční sestavě – Ladislav Ázsóth, Martin Šabík, Rostislav Pilař, Milan Boháč, Robert Prokš a Radek Kolbábek. 


Ve Vysokém Mýtě se na startovní čáru postavili téměř všichni, chyběl pouze Radek Kolbábek. I přes nepřízeň počasí, téměř vytrvalý déšť a nízkou teplotu, si naši jezdci vybojovali krásná umístění ve svých kategoriích i v absolutním pořadí.
Ladislav Ázsóth a Martin Šabík startují letos ve stejné kategorii S1-2000. Láďa se po oba dva dny umístil na 4. místě. Martin v sobotu zajel o něco horší čas a vybojoval 5. místo. V neděli pak pro poruchu převodovky nedojel.
Milan Boháč předvedl v sobotu excelentní jízdu a tím si zajistil pohár za 1. místo v kategorii E1-2000. V neděli sice čas vylepšil, ale skončil 2. Skvěle si vedl i v absolutním pořadí, kde se umístil v Top 10 - v nedělím závodu vylepšil a posunul se z 9. místa na místo 8. Ve stejné kategorii startoval i Rostislav Ozzy Pilař, který byl v sobotu i v neděli 4. 
Robert Prokš startující v kategorii E1+2000/2WD si ze sobotního závodu odvezl pohár za 2. místo. V nedělní závodní jízdě Robertova spojka nevydržela závodní nasazení a agresivní styl jízdy, musel tedy ze závodů také odstoupit.

Na obou strojích se již pilně pracuje, doufejme, že týmoví experti dokáží dát techniku včas do pořádku a Robert s Martinem se objeví na dalších závodech v Náměšti nad Oslavou na trati známé pod názvem Zámecký vrch.

V týmové trofeji jsme po prvním závodním víkendu na 1. místě.

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí