ZMĚNA TERMÍNU A ZÁVODIŠTĚ PRO TŘETÍ ZÁVOD SERIÁLU MAVERICKRESCUE EURO CUP 2012.

31.08.2012 14:31

Přinášíme Vám důležitou informaci o změně termínu a závodiště pro třetí závod seriálu MREC. Třetí závod se měl uskutečnit jako vždy na závěr sezóny, a to ve dnech 28.-30.09.2012, v Ořechově u Brna na Ořechovském vrchu. Bohužel řada okolností neumožňuje tento závod uskutečnit:

 

  • Silnice je čím dál více nerovná.
  • V předposlední zatáčce se propadá silnice.
  • A v neposlední řadě na ulici, která je dojezdem po cíli, je zastavěná obydlená ulice, kde bydlí dva zastupitelé obce a ti naslouchají nespokojeným občanům, kteří nejsou příznivci motorismu.
     

My respektujeme názor občanů, a proto jsme se rozhodli, než li ztrácet čas na schůzování a pak nemít jistotu startu závodu, tento závod raději zrušit a mít jistotu, že závod odjedeme. S řadou jezdců, nejen z České republiky, jsme toto rozhodnutí konzultovali a ohlas byl jednoznačný, že tradiční trať na Mohyle Míru bude tou nejlepší variantou.

Naším zájmem je dojet letošní sezónu se třemi vypsanými závody, čili šesti závodními dny. Celkové bodování jak ve třídách, tak v absolutním pořadí seriálu MREC po závodě v Bratrušově, je tak vyrovnané, že stále není nic rozhodnuto.

TŘETÍ ZÁVOD SERIÁLU MREC SE USKUTEČNÍ DNE 19.-21.10.2012 A TO NA ZNÁMÉ TRAŤI MOHYLA MÍRU V ÚJEZDU U BRNA. Trať, jak ji znáte, dozná oproti letům minulým řady změn. Délka závodní tratě bude 2600 metrů.a budou na ní dvě umělé zatáčky, nikoliv retardéry. Tyto dvě zatáčky budou vykrouženy z pneumatik tak, aby byl průjezd bezpečnější než průjezd klasickým retardérem. Dále budou tyto zatáčky umístěny na jiných místech, než bývaly klasické retardéry. Vše bude zveřejněno v mapě strategických bodů, která se nyní připravuje a naleznete ji na webu. Co se týče depa pro jezdce: bude rozšířeno cca o 600 metrů, tudíž celková délka bude 1200 metrů. Vše bude též na mapě a webu.

Jistě se ptáte proč tak pozdní termín? Je to z důvodu, aby byly odjety všechny závody jiných seriálů jak u nás, tak i v zahraničí. Řada jezdců by se ráda zúčastnila třetího závodu MREC a tento termín byl jediný volný, abychom mohli uspokojit všechny jezdce.

PŘIHLÁŠKY NA ZÁVOD MOHYLA MÍRU ZE SERIÁLU MAVERICKRESCUE EURO CUP BUDOU OTEVŘENY DNE 12.09.2012 v 18 00 hodin.

Srdečně Vás tímto zveme se svézt, rozloučit se s letošní vrchařskou sezónou a rozdělit poslední body, které rozhodnou seriál Maverickrescue Euro Cup 2012.

S pozdravem Team Maverick.rescue