1. memoriál Ámose Krejčího v Brně Kohoutovicích za námi

21.05.2013 16:42

Text David Kárný, foto Martin Blahák, video Vladimír Grus

 

První ročník znovuzrozené tradice závodů do vrchu v brněnských ulicích je za námi. O uplynulém víkendu se odjel již druhý podnik letošního seriálu Maverick Rescue Euro Cup pod názvem I. Memoriál Ámose Krejčího Brno - Kohoutovice. I přes zpočátku nepříznivě vypadající mokrou trať při sobotních ranních jízdách vyšlo počasí na výbornou a tak není divu, že se sjela celá sedmdesátka jezdců pokořit novou trať. 

Nejlépe se v sobotním závodě dařilo rakouskému jezdci Ferdinandu Madrianovi, který se svým prototypem Norma M20F suverénně vyhrál v absolutním pořadí. Za ním skočil na druhém místě brněnský jezdec Martin Zeman s vysoce výkonným Mitsubishi Lancer Evo V. Třetí příčku obsadil formulový specialista Aleš Mlejnek s překrásnou Glorií C8F. 

V nedělním závodě však absolutní pořadí doznalo značných změn a to především kvůli technickým problémům Madriana, jehož Norma cíl nedělních závodních jízd bohužel nespatřila. Stejně tak Zeman do nedělního závodního dne vůbec nenastoupil a tak pořadí vypadalo následovně: Na příčku nejvyšší se posunul Aleš Mlejnek, druhý skončil Lukáš Váchal s formulí Kart Yamaha 1000 a třetí místo obsadil domácí Václav Fibich s dvoulitrovou Corsou. I přesto, že celý závodní víkend se najíždělo na start při probíhajícím civilním provozu, nebyly tím způsobeny žádné komplikace a závod tak probíhal v poklidném, ale svižném tempu. Některé drobné nedostatky, které by se daly vytknout by se jistě našly, ale je třeba brát v potaz, že to byl teprve první ročník nečeho úplně nového, co si zatím v poslední době nikdo jiný uspořádat netroufl, tedy závod téměř v centru jednoho z největších měst v ČR.

 Rádi bychom tedy tímto poděkovali všem jezdcům za účast a za ohleduplnost a toleranci, kterou po celý víkend prokazovali a věříme, že společně stojíme u zrodu nové tradice.

 

 

Podrobnou reportáž ze závodu můžete očekávat v následujících dnech.