16° SLOVÁCKÝ KOPEC - TISKOVÁ ZPRÁVA LEMURS RACING TEAMU

23.04.2014 10:15

O velikonočním víkendu zavítali jezdci seriálu Maverick rescue Euro Cup 2014 do jihomoravských Násedlovic, kde se konal IV. Memoriál Stanislava Firtla známý pod názvem Slovácký kopec. Na trati dlouhé 2210 metrů poměřilo své síly, schopnosti a výkony téměř 70 závodních speciálů, formulí a historických automobilů. Počasí přálo, závody se díky skvělé organizaci obešly bez závažnějších komplikací a dokonce padaly i traťové rekordy.

Skvěle si vedl i náš team, přestože startoval ve značném oslabení a musel se potýkat s dalšími komplikacemi – poškození převodovky Fordu Sierra 4000 po předešlém závodu byla natolik závažná, že Radek Kolbábek do závodu nemohl nastoupit. Martin Šabík se po oba dva dny potýkal s onemocněním, jehož následkem bylo, že viděl pouze na levé oko. Se svým handicapem však skvěle bojoval a v nedělním závodu se posunul na vynikající 3. místo ve druhé nejvíce obsazené kategorii víkendu. Rostislav Ozzy Pilař (jednomyslně zvolený zástupce ředitele teamu – poznámka redakce) po první sobotní tréninkové jízdě odhalil prasklé zavěšení motoru, které mu znemožňovalo plně využít výkon jeho Fordu Escort RS 2000, a bojovat tak o „pódiové umístění“. Přestože jel takzvaně na jistotu, s přehledem si vyjel po oba dva dny krásné 4. místo v kategorii. Jediný, kdo neměl jakýkoli handicap, byl Ladislav Ázsóth, který si svojí dravou jízdou s přehledem udržel 2. místo v kategorii po oba dva dny.

K těmto vynikajícím výsledkům dopomohla jak pohodová teamová nálada, kterou má na svědomí nový špičkový teamový psycholog (mezi slepými jednooký králem), tak tradiční vnitroteamová rivalita, která vždy žene naše borce vstříc lepším výsledkům. Někteří nejmenovaní jedinci však mohou pod tímto psychickým tlakem za jediný víkend výrazně zestárnout.

Nicméně na následnou rekonvalescenci do dalších závodů v Náměšti nad Oslavou zbývají celé dva týdny, a proto můžeme očekávat, že naši borci opět do dalšího závodu nastoupí ve vynikající formě.

Za zmínku také stojí, že náš team bude mít zastoupení příští víkend v rakouském Rechbergu, kde nás bude reprezentovat Radek Klukan a Milan Boháč.

Podrobnější informace naleznete na https://www.maverickrescue.cz/

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí