2. TISKOVÁ ZPRÁVA 1. BRATRUŠOVSKÉ SERPENTINY

05.08.2012 13:33

 

Vážení jezdci a přátelé motorsportu,

do závodu v Bratrušově zbývá přesně tolik času, kolik ukazuje odpočet na hlavní straně webu: www.maverickrescue.cz. Mimo běžných informací, které Vám přineseme v další tiskové zprávě týden před samotným závodem, pro Vás máme pár horkých informací, které se závoděním úzce souvisí. První příjemná zpráva je, že na závodě v Bratrušově bude osvědčená časoměřičská skupina pana Luboše Šabíka, timing.sk, ze Slovenské republiky. Celý víkend budou probíhat online výsledky na webu a hlavně během závodní soboty a neděle také online zprávy o tom, co se děje přímo na závodišti. Na startu bude umístěn světelný displej, na kterém budete moci sledovat průběžné časy jezdců a jejich umístění ihned po průjezdu cílovou čárou. Moderování celého víkendu bude pro Vás všechny zajišťovat velice dobře známý showman Vlado Miklošik, také ze Slovenské republiky.

 

Dále jako na všechny předešlé akce dorazí oficiální fotograf Maverickrescue Euro Cupu, kterým je Zbyněk Zálešák. Jeho snímky si můžete prohlédnout zde v sekci fotogalerie nebo na jeho webovém portfoliu na adrese: https://www.facebook.com/zalesak.photography.

Příjemnou zprávou je, že na závody dorazí kameraman Miroslav Gregorovič, který nám zajistí dostatečné množství záběrů a pokud se nestane nic mimořádného, tak se můžete těšit na videa všech jezdců, podobně jako tomu bylo na závodě Maverickrescue Euro Cup letos v dubnu na Mohyle Míru

Stav přihlášených jezdců k závodu v Bratrušově je k 5. srpnu 2012 následující: startujících 96 ze čtyř zemí Evropy. Pořadatelé prosí ty z Vás, kteří mají zájem startovat na 1. Bratrušovských serpentinách, ať se registrují na  www.maverickrescue.cz, přímý odkaz na registraci ZDE: https://www.maverickrescue.cz/registrace/a18-19-8-2012/.  Víme o řadě jezdců, kteří ještě nejsou přihlášeni a chtějí startovat. Administrativní procedura je velice časově náročná a přímo na místě bychom se zdržovali. Děkujeme za pochopení!

Teď něco k zajištění bezpečnosti samotné trati, která je o délce 3200 metrů Trať je z 85ti % osvodidlována. Zabezpečena bude 20ti stanovišti traťových komisařů (profesionální hasiči). Každé stanoviště bude vybaveno hasicím přístrojem, kbelíkem se sorbentem, koštětem a červenou vlajkou. Dále bude přes jedno stanoviště profesionální hasič, který bude vybaven k zásahu hoření.

Zabezpečení tratě po stránce materiálové: cca 25-30 balíků slámy, špalky pneumatik cca 30 ks, a samostatné pneumatiky cca 100ks.

Na trati dva vozy profesionálních hasičů. Jeden vůz značky MAN, cisterna s výbavou na vyproštění jezdce z automobilu, a jeden tým záchranného vozu Maverickrescue na první zásah s lékařem. Na trati bude dále jeden vůz sanitního vozu s profesionální posádkou a lékařem z Brna, automotodrom Masarykův okruh, se zkušenostmi Grand prix motocyklů, automobilů a s extrikačním týmem. V případě potřeby je k dispozici letecká záchranná služba (vrtulník). Celého motoristického víkendu se o vás bude starat více jak 60 pořadatelů.

 

S pozdravem Team Maverick.rescue