Bratrušov – Tisková zpráva Lemurs Racing Teamu

20.08.2013 15:56

Ve dnech 17. - 18. srpna odstartovaly závodní vozy svůj předposlední závod seriálu Maverickrescue Euro Cup 2013 - II. Bratrušovské serpentiny. Na 3270 metrů dlouhé trati se utkalo téměř 80 závodních speciálů, které doplnily ještě vozy předjezdců, takže bylo na co se dívat. Dokonalou víkendovou atmosféru navíc umocnilo krásné slunečné počasí, které přilákalo v sobotu i v neděli mnoho diváků a fanoušků.

Lemurs Racing Team reprezentovali na rychlé a technicky náročné trati v Bratrušově pouze tři jezdci – Rostislav Ozzy Pilař, Radek Kolbábek a Radek Kowalski, který startoval za náš team poprvé.

Rostislav Ozzy Pilař se s vozem Ford Escort RS 2000 v sobotu umístil na krásném 4. místě v kategorii E1-2000, v neděli klesl na místo 5. V sobotním závodě svedl krásný boj o absolutní pořadí, když vybojoval 31. místo před 40. Radkem Kowalskim. V neděli si místa v absolutním pořadí vyměnili.

Nováček Radek Kowalski startující s vozem BMW M3 v kategorii S1+2000 je novou nadějí našeho teamu, protože hned na prvních závodech ve své kariéře získal po oba dva dny body za 2. místo, když porazil mnohem silnější vozy. Doufejme, že se s ním brzy opět setkáme.

V kategorii E2SH po dlouhé době zazářil Radek Kolbábek se svým vozem Ford Sierra 4000. Pro Radka byl tento závod letošní premiérou a velkým očekáváním, neboť jeho závodní vůz prošel řadou úprav. Naštěstí se i po téměř roční pauze Radek se svým speciálem rychle sbližuje, a tak po oba dva dny zajel 1. místo v kategorii a vynikající 4. místo v absolutním pořadí.

 

A kde se uvidíme příště? V kopcovité krajině Hustopečské pahorkatiny – v jihomoravské obci Diváky – tradičně v burčákovém období. Tentokrát snad v kompletní sestavě.

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí (samozvaná)