II. Tisková zpráva k Slováckému kopci v Násedlovicích – 13. - 15. 7.2018

13.07.2018 15:03

Jenom hodiny zbývají do startu jubilejního 20. Slováckého kopce a VIII. ročníku Memoriálu Stanislava Firtla v Násedlovicích nedaleko Kyjova. Bude se jednat o čtvrtý podnik letošního seriálu Mezinárodních závodů automobilů do vrchu Maverick Rescue Euro Cup 2018 a druhý závod Autoslalomu Maverick Rescue Euroc Cup 2018.

Ve středu 11. července 2018 v 18. hodin byly uzavřeny seznamy přihlášených jezdců pro oba závody a v nich figuruje celkem 107 jezdců, pro závod do vrchu 71 a pro autoslalom 36.

Vedle favoritů na čelná umístění v tiskové zprávě č. I (Komárek, Meixner, Novický, Kolbábek, Wilhelm, Ferstl atd.), počty registrovaných jezdců v kategorii závodu do vrchu rozšířil rakouský jezdec Ferdinand Madrian (Norma M20F), který je po třech závodech na celkovém šestém místě. Přihlášku potvrdil po úspěšném víkendovém závodě Mistrovství Rakouska. Ten se konal na slovenském vrchu – Pezinská Baba, kde Madrian obsadil třetí a druhé místo v rakouském šampionátu. Z dalších favoritů na přední umístění můžeme jmenovat Radka Krakoviče z týmu REC Group s vozem FIKS 09RK. Dalším nově přihlášeným je loňský druhý vícemistr MREC – Martin Hort z týmu Maxspeed, který v letošním roce startuje na zcela novém voze Peugeot 106.   Zcela jistě diváky potěší opětovné přihlášení Filipa Kuby, bývalého českého hokejového reprezentanta, který i několik roků působil v zámořské NHL. Ten by měl obhajovat se svým vozem Subaru Impreza Sti loňské úspěšné výsledky ze Slováckého vrchu, kdy mezi soudobými vozy skončil na čtvrtém a sedmém místě absolutního pořadí. Seznam jezdců startujících na historických automobilech rozšířil mimo jiných i mladý jezdec David Vozdecký z Maverick Rescue Historic Hillclimb Racing Teamu, který  pojede s historickým formulovým vozem MTX 1-03.

Na startu by neměly chybět i ženy. Přihlášeny jsou na závod do vrchu dvě české jezdkyně, Kristýna Fillová a Lenka Semková a dvě Rakušanky, Sigrid Schoegler a Marie-Luise Neubauer a do autoslalomu pak Natálie Štěpánková a Irena Bauer.

Promotér připravil  závod  do všech podrobností a to včetně bezpečnosti jezdců a také diváků. Jsou vytýčené bezpečné prostory pro diváky a žádost k nim je, aby jich využívali a hlavně pak dodržovali veškeré pokyny pořadatelů.

Již dnes, v pátek 13. 7. 2018, se uskuteční administrativní a technická přejímka od 17.00 do 21.00 hodin v prostorách firmy ZEMAS. Povinná rozprava s jezdci zahájí po oba dva dny program, který bude mít v 8.30 hodin úvodní trénink závodu do vrchu, po něm bude následovat od 11.30 hodin trénink autoslalomu. Po slavnostním zahájení ve 12.45 hodin bude od 13.00 následovat první závodní jízda jezdů do vrchu. Po skončení druhé jízdy budou od 15.30 hodin následovat dvě jízdy autoslalomu. Slavnostní vyhlášení vítězů je připraveno na 18.00 hodin.

Z této zprávy vyplývá, že na tento víkend je v Násedlovicích připraven kvalitní motoristický podnik. Přijeďte se podívat a fandit svým favoritům a tím přispějte ke zdárnému průběhu závodu.

Více informací k podniku ZDE: www.maverickrescue.cz/trate/a4-podnik-20-slovacky-kopec-viii-memorial-stanislava-firtla-13-15-7-2018-nasedlovice/

Redaktor Jiří Navrkal