INFORMACE K VAŠIM PODMĚTŮM K NASTÁVAJÍCÍ SEZÓNĚ 2016 A K ROKU 2017

08.01.2016 17:57

Dobrý a krásný lednový den roku 2016,

 

předem Vás chci informovat, že první vydané předhlášení, které bylo nahrazeno upraveným předhlášením, odstraňujeme ze stránek webu a FB. Důvodem je, aby Vás to nemátlo v informacích.

 

Dále děkuji za dosavadní názory a někdy za zajímavé připomínky, včetně kompletní rekapitulace aktualit.

 

A nyní pár odpovědí pro Vás:

Ano, vše platí jak je napsáno v upraveném předhlášení řádů a propozic 2016 a 2017.

 

Co se týče toho, že se MREC chce co nejvíce sesouladit v předpisech a v řádech s MČR, tak věřte, že MREC funguje svým životem.

Na druhou stranu Maverick.rescue o. s. má, jak jistě víte, podepsanou smlouvu s AČR od roku 2014 do roku 2016.

A hlavním bodem této listiny je pro Maverick.rescue o. s. kompletní bezpečnost jezdců a diváků (maximální zabezpečení závodních tratí, bezpečnostní rám v závodních vozech a kompletní bezpečnostní výbava jezdce, oblečení). 

Veškeré body jsme splnili již v průběhu roku 2015. 

 

Dále, co se do budoucna aktuálních homologací (takzvaných štítků) týče, uvědomte si, že když dojde k nepříjemné situaci, tak i ten štítek bude rozhodovat o bytí či nebytí. Kdo ponese potom veškeré následky a zodpovědnost, zda bylo vše dodrženo dle bezpečnostních prvků? Vždy to bude pořadatel a ředitel závodu! Nikdy to nebude jezdec.

A věřte, že nebude trvat dlouho, a přijde doba, kdy veškeré seriály a závody budou povolovány na základě schváleného zákona a udělení povolení automobilového závodního podniku výhradně federací automobilového sportu, jak je již řadu let běžnou praxí na Slovensku, kde veškerá povolení musí schválit SAMŠ.

 

Co se týče poklesu jezdců seriálu MREC za těchto předpisů, tak si to nemyslím. Dle našich statistik v technických kartách v sezóně 2015 naprostá většina jezdců už všechno má. A od listopadu 2015 mám řadu e-mailů a telefonátů z řad nových či staronových jezdců, že chtějí startovat v MREC. A zato jim předem děkuji. 

 

A na závěr ještě jedna odpověď na podnět Martina Šabíka: „Nikoho nezaujíma čo trápi jazdcov, kde, s kým a ako chcú jazdiť“.

Tento podnět mi není moc jasný, ale budu se snažit odpovědět: 

Když za mnou nebo za našimi činovníky někdo přijde a má dotaz, popř. ho něco trápí, netvrdil bych, že bychom ho nevyslechli nebo se nesnažili poradit a hledat východisko, a to i přes závodní víkend, kdy jsme hodně vytíženi nejenom  komunikací a dotazy od jezdců.

„Kde jezdit“? MREC za svoji existenci udělal a uspořádal málo závodů?

Ale jestli máš trať, závodiště a chuť pořádat závody, budu jen rád. 

„A s kým“? Já si myslím, že MREC vypsaných tříd má dost a dá se vybrat třída, ve které chceš jezdit a s kým. 

„A jak jezdit“? Zde se jedná o široký pojem. Co se týče systému závodění, tak si myslím, že je propracovaný docela dobře. Za celou dobu od roku 2007 jsme museli za MREC zrušit pouze 4 závodní jízdy a jeden podnik. Řády a propozice jsou dané disciplínou závodů automobilů do vrchu.

 

Závěrem bych chtěl jen zmínit, že nikoho nezajímá, co naopak trápí pořadatele či promotéra: kde se bude jezdit, kolik jezdců bude startovat, úprava řádů (dobrá či špatná rozhodnutí) a v neposlední řadě, aby se nic špatného na závodišti nestalo, ve zdraví jsme se všichni vrátili domů ke svým rodinám, a za týden či dva jsme se zase potkali na závodech. A těch věcí je daleko víc.

 

A stále platí: Nebudou pořadatelé, jezdci nebudou mít kde jezdit. Nebudou jezdci, nebudou závody automobilů do vrchu!

 

Děkuji za Váš čas a již jdeme zase pracovat na nové sezóně 2016 

 

S pozdravem


Aleš Gänsdorfer
Maverick.rescue
Mobil: +420 777 679 289
Mail: maverick.rescue@seznam.cz
www.maverickrescue.cz

 

P. s. Pouze upozorňuji, že se jedná o konstatování a reakci na příspěvky. Věřím, že tuto odpověď nebudete brát jako další podnět pro diskuzi. V opačném případě bychom se totiž neměli ani čas věnovat přípravě blížící se sezóny. J Tímto také dále žádám, pokud někdo máte nějaký nápad, obracejte se na mě prosím prostřednictvím e-mailové adresy. Vaše podměty a nápady budeme shromažďovat a určitě během sezóny o nich diskutovat.

(organizování závodů našim týmem Maverick.rescue o.s. není naší jedinou pracovní činností, tudíž nemůžeme být na FB a webu stále, děkujeme za pochopení).