INFORMACE O POKRAČOVÁNÍ VÝSTAVBY PAMĚTNÍHO MÍSTA JEZDCE JIŘÍHO LOSE V MÍSTĚ ALBRECHTICE U LANŠKROUNA.

04.01.2021 14:12

Dobrý den vážení přátelé,

v sobotu 2. 1. 2021 jsme navštívili za účasti majitele pozemku, pana Vávry, místo, kde bude vybudován památník Jirky Lose. Proběhlo poklizení místa, vybudování provizorního pietního pomníčku a hlavně zaměření a vytýčení pozemku, kde bude památník postaven. Termín započetí výstavby je již také znám, vše započne v sobotu 13. března 2021 od 8:00 hodin.

Ještě se vrátím k minulé aktualitě z listopadu 2020. Po vydání se mi ozvali desítky lidí a firem, kteří nám nabízejí pomoc jak při stavbě, tak s finanční pomocí. Proto jsem se rozhodl, že uspořádáme pro všechny, kdo májí zájem se setkat, prodloužený víkend v době první fáze stavby pomníku. Od pátku 12. 3. do neděle 14. 3. 2021 jsme zarezervovali v Albrechticích kompletně celý motorest s ubytováním a restaurací. Pokud by to kapacitně nestačilo, zajistíme další ubytovací zařízení, které je vzdáleno cca 2 km od motorestu. V pátek a v sobotu vždy večer proběhne přátelské posezení v restauraci na motorestu v Albrechticích. Kdo budete mít zájem, tak mi, prosím, zavolejte: Aleš Gänsdorfer, +420 777 679 289, nebo mi zašlete e-mail na: maverick.rescue@seznam.cz. Prosím, rezervace zasílejte nejpozději do 16. února 2021. Příjezd v pátek je naprosto libovolný a také můžete přijet kdykoli během soboty a ubytovat se třeba na jednu noc. Program je následující: v pátek odpoledne příprava a úklid dřeva, klestí a listí na dvě hromady, které budou v sobotu zapáleny a zlikvidovány. Dále v sobotu od rána přijede bagr, který připraví přímo místo na základovou desku. Poté započnou práce na základové desce, šalování místa a vybetonování celé základové desky.

Rád bych Vás také informoval, že proběhlo spočítání sbírky, která se uskutečnila na posledním závodě v obci Diváky v září 2020. Na sbírce se podíleli hlavně jezdci a příznivci závodů automobilů do vrchu. Po spočítání bylo vybráno 17 303,-Kč + za organizaci Maverick rescue z.s částka 5 000,-Kč + za promotéra a ředitele Aleš Gänsdorfer částka 5 000,-Kč. Celkem k dnešnímu datu 4.1.2021 je vybráno na stavbu pamětního místa a nákladů částka 27 303,-Kč. Touto cestou moc děkujeme všem, kteří přispěli jakoukoli částkou. V případě, že bude chtít někdo další přispět, tak Vás prosím o Vaše sdělení opět na tel: +420 777 679 289 nebo mi zašlete e-mail na: maverick.rescue@seznam.cz,  poté Vám budou sděleny veškeré informace. Všichni, kteří budou finančně přispívat, budou zveřejněni na webových stránkách zde: WWW.MAVERICKRESCUE.CZ v sekci “INFORMACE – SBÍRKA PAMĚTNÍ MÍSTO JIŘÍHO LOSE“ Odkaz na stránku Zde: www.maverickrescue.cz/propozice/informace-sbirka-pametni-misto-jiriho-lose/

Všem Vám chci ještě jednou moc poděkovat

promotér a ředitel Aleš Gänsdorfer a organizační výbor Maverick Rescue z.s.