LEMUŘI NA SLOVENSKU...

10.06.2014 20:45

O posledním květnovém víkendu se kolotoč závodů MAVERICK RESCUE EURO CUP 2014 přesunul na východ k našim slovenským sousedům. Závodilo se na 3700 metrů dlouhé,  velmi členité, tudíž pro paměť náročné trati nedaleko města Bánovce nad Bebravou. 
Trať známá pod názvem Jankov vršok patří mezi technicky nejnáročnější. Zákeřná je nejen sérií opakujících se úseků, které mohou neznalého jezdce pomýlit, ale také rozmístěním obrubníků, jimiž je z větší části lemována. 
Jezdci našeho teamu se sešli téměř v kompletní sestavě. 
Ladislavu Azsóthovi se od poslední těžké havárie v Náměšti nad Oslavou bohužel nepodařilo stále opravit Citroen Saxo, proto nastoupil do závodu jako dablér na voze Ford Focus Martina Šabíka. Svojí dravou jízdou si v sobotním závodu dojel pro 3. místo v kategorii a přinesl tím cenné body do teamové trofeje. V nedělní tréninkové jízdě však musel Focus pro poruchu převodovky ze závodů odstoupit, protože nevydržel Ládinovo (sebe)vražedné tempo.
Martin Šabík v sobotu dojel v kategorii S1-2000 na 10. místě. 
Rostislav Ozzy Pilař E1-2000 si v sobotu vyjel krásné 8. místo, v neděli své umístění ještě vylepšil a byl 6.
Radek Kolbábek, který na této trati startoval poprvé, podal po oba dva dny skvělé výkony. V sobotu i v neděli získal poháry za 2. místo v kategorii E1+2000/4WD. Výborně si vedl i v absolutním pořadí, když v sobotu skončil na 9. a v neděli na 7. místě. 
Díky těmto vynikajícím výsledkům se našim borcům podařilo upevnit pozici v teamové trofeji, kde se stále drží na 2. místě. Navíc dokázali, že bojovnost jim je sobě vlastní a rozhodně nenechají nikomu body zadarmo. 
V neposlední řadě si (sami sobě) udělujeme cenu fair play - jednak za zapůjčení  vozu Ládinovi, dále však hlavně za poskytnutí dílu z vozu teamového doprovodu nejmenovanému konkurenčnímu teamu.
 A kdy se setkáme příště? 21 . června ve Šternberku. 
 
Další informace na: https://www.maverickrescue.cz/
Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí