Náměšť nad Oslavou – Tisková zpráva LRT

06.05.2014 11:59

První květnový víkend připomínal letos svými teplotními výkyvy spíše aprílové než květnové ovzduší, i přesto však neodradil jezdce seriálů Maverick Rescue Euro Cup a Mezinárodního mistrovství České republiky, aby se sešli na technické trati dlouhé 2340 metrů. Startovní pole čítalo přes 120 jezdců z České a Slovenské republiky a z Rakouska.

Naši borci si vedli opět skvěle a potvrdili, že závodí na doraz. Své by o tom mohl vyprávět Ládin Ázsóth, který do první závodní jízdy dal vše a ač byl po tréninkových jízdách jasným favoritem skupiny S1-1600, nevyhnul se v jedné z rychlých pasáží karambolu a byl tak nucen ze závodu odstoupit pro vážnou poruchu střechy.

Skvěle si vedl Robert Prokš, který po oba dva dny zajel vynikající časy a vybojoval tak v kategorii S1+2000/2WD pro team dvě první místa.

Božský Rostislav Ozzy Pilař se sice neumístil na pohárových místech, ale jeho závodní speciál získal titul Nejkrásnější krasomilný vůz náměšťské trati.

Milan Boháč v sobotu zvítězil v nejpočetnější kategorii E1-2000. V neděli však zápolil s nepravidelným chodem motoru a v 1. závodní jízdě byl nucen vůz odstavit.

Nejlepší výsledky zaznamenal Radek Kolbábek, který vylepšil svůj čas o více než 2 sekundy oproti minulým rokům. V sobotním závodním dni získal 5. místo v absolutním pořadí a v neděli dokonce ještě vylepšil a odvezl si domů pohár za 3. místo. V kategorii E1+2000/4WD po oba dva dny zvítězil.

 

Doufáme, že oba dva naši velezkušení jezdci dají brzy své stroje do pořádku a budeme se s nimi moci setkat při dalších závodech do vrchu, třeba za 3 týdny ve slovenských Bánovcích nad Bebravou na trati známé pod názvem Jankov Vršok. Podrobnější informace naleznete na https://www.maverickrescue.cz/

 

Za tiskovou kancelář Lemurs racing teamu Mgr. Eva Čepičková, tisková mluvčí