Nejnovější informace k prvnímu závodu na Mohyle Míru v Újezdu u Brna

25.03.2012 20:10

Vážení přátelé motorsportu a vrchařského především. Pomalu, ale jistě, se nám blíží start prvního závodu ze seriálu Maverickrescue Euro Cup, který bude na již tradiční trati, Mohyle Míru, 6.-8.4.2012. Myslím, že tento závod není třeba dlouze představovat. Proto se raději zaměřím na organizační informace a novinky. 
Stále probíhají registrace na tento závod. Ty potrvají až do 5.4.2012 na  https://www.maverickrescue.cz/registrace/mohyla-miru/ Závod je určen i pro širokou motoristickou veřejnost v Jízdě pravidelnosti (více informací na: www.maverickrescue.cz). 
Již po dva roky je na Mohyle Míru zvykem, že v pátek dne 6.4.2012 od 15:00 do cca 19:00 hodin probíhají seznamovací tréninky jak pro závodní vozy, tak pro širokou veřejnost, která si může bezpečně vyzkoušet své řidičské umění. Tyto seznamovací tréninky budou zabezpečeny stejně, jak samotné sobotní a nedělní závody. Bezpečnost především!!! 
O tom, že přípravy jsou v plném proudu, svědčí již od 19. března probíhající vysekávací a kácecí práce (odstranění keřů a stromů) po celé trati. Pro samotný závod to znamená větší bezpečnost a pro návštěvníky závodů větší divácký přehled. Druhá fáze bude spočívat v úpravě povrchu tratě. Od 27. března se bude upravovat asfaltový povrch a také všechny vnitřní zatáčky na celé trati. Největší novinkou pro letošní závod na Mohyle Míru 7.-8.4.2012 je pro akreditované kameramany a fotografy přístupná vysokozdvižná výsuvná a naklápěcí rampa s košem o výšce cca 18 m, s kterou se mohou média dostat nad samotná závodní auta. Něco podobného můžete vidět při akcích typu MS silničních motocyklů a Formulí 1. Díky této rampě jistě vznikne spousta atraktivních záběrů jak od fotografů, tak kameramanů z celého průběhu závodů. 
Další informace k samotnému průběhu závodu na Mohyle Míru Vám podáme dne 31.3.2012.