NOVÁ TŘÍDA HA2/ZST PRO JEZDCE A JEJICH KRÁSNÉ HISTORICKÉ FORMULOVÉ VOZY V SERIÁLU ZAV -MAVERICK RESCUE EURO CUP 2017

12.02.2017 19:31

Vážení jezdci, rádi bychom Vás oslovili ohledně Vaší účasti v mezinárodních závodech automobilů do vrchu ze seriálu Maverick Rescue Euro Cup. 

Od letošní sezóny vznikla nová samostatná třída HA2/ZST, která je určena pro jezdce a majitelé krásných historických formulových vozů.

Vypsané třídy podle zdvihového objemu válců v cm3

HA2/ZST do 1600cm3

HA2 bez rozdílu objemu

Závodů Maverick Rescue Euro Cup: se ve třídě HA2/ZST do 1600 cm3 mohou účastnit formulové monoposty, nebo sportovní prototypy vyrobené v kterémkoliv státě ZST (ZST = Země socialistického tábora) a účastnící se závodů v ZST do 31.12.1989, a dále odpovídající Mezinárodním sportovním řádům FIA příloha „K“ a Národním sportovním řádům FAS. Jedná se o vozy např. B6, F3 a F-Junior, F-Škoda, F-Easter, Národní formule a další. Značky např.  MTX, Avia, Delta, RAF, SEG, SRG, Estonia, Melkus, případně tzv. individuální samostavby (v NDR Eigenbau). Jezdci těchto vozů si mohou zvolit, zda budou startovat ve třídě HA2/ZST do 1600 cm3 nebo ve třídě HA2 bez rozdílu objemu.

Veškeré informace o nové třídě a pravidlech naleznete v Technických předpisech ZDE: 

www.maverickrescue.cz/propozice/dokumenty-2017/

Systém a informace k seriálu Maverick Rescue Euro Cup naleznete ve Sportovním řádu a Standardních předpisech na a webových stránkách v sekci PROPOZICE v podsekci DOKUMENTY ZDE: 

www.maverickrescue.cz/propozice/ 

S pozdravem organizační výbor &Team Maverick Rescue z. s.