Oficiální testování závodních vozů 3. -5. dubna 2024 zahájí sezónu Mavrick rescue z.s. na Masarykově okruhu v Brně.

25.03.2024 11:30

Již jen opravdu pár dní zbývá po zimní přestávce do zahájení motoristické sezóny na Masarykově okruhu v Brně, kde se opět rozezvučí motory závodních strojů, při oficiálním třídenním volné testování závodních vozů od 3. – 5. dubna 2024

V současné době mají organizátoři potvrzené registrace téměř od šedesátky jezdců a průběžně se registrují další. Kromě jezdců z České republiky figurují na seznamu registrovaných jezdci z Německa, Rakouska, Francie, Slovinska, Polska, Maďarska či Slovenska. Na trati se budou prohánět formulové vozy GP2, vrchařské sportovní prototypy, pohárové okruhové speciály a další závodní skvosty.

Volné testování je určené pro majitele okruhových a vrchařských závodních strojů, pro které je ideální možností vyzkoušet svoje závodní náčiní před zahájením ostré závodní sezóny, možnost testování mohou také využít po dohodě s organizátory i jezdci s technikou z dalších automobilových disciplín například rally nebo automobilového slalomu a není problém se zaregistrovat u organizátorů a řádně odzkoušet své závodní náčiní před sezónou.

Program testovacích dnů bude rozdělen do 30. minutových bloků pro dvě skupiny, které se boudou pravidelně střídat. První skupinou budou formulové vozy, sportovní prototypy a druhou cestovní vozy, a vozy GT.

„Je vidět že začíná mít oficiální testování opravdu začíná mít svoji tradici.Volné předsezónní testování si oblíbili jezdci různých okruhových a vrchařských seriálů po celé Evropě, a již dnes můžeme potvrdit že se po dráze během třídenního testování bude prohánět čtveřice jezdců z nejlepší patnáctky celkového pořadí loňského Mistrovství Evropy v závodech do vrchu, kteří zároveň figurují i v seznamu přihlášených prvního závodní víkendu  Mezinárodního mistrovství v závodech automobilů do vrchu Liqui Moly Hill Climb Czech, který plynule naváže na testování a uskuteční se v sobotu a neděli 6.-7.2024 na trati Masarykova okruhu. Průběžně se registrují další jezdci a seznam se stále rozšiřuje a jistě bude na co po zimní přestávce koukat “. doplnil informace spolupořadatel volného testování a promotér seriálu Liqui Moly Hill Climb Czech  2024 Aleš Gänsdorfer.

Více informací o volném testování a seriálu Liqui Moly Hill Climb Czech najdete na webových stránkách: www.maverickrescue.cz

Podrobné informace o volném testování a registracích: 

1. ZDE

2. ZDE

Ředitel závodů a promotér Aleš Gänsdorfer

WEB: www.maverickrescue.cz/

Za redakci MMZAV LM-MHCC 2024: Jiří Navrkal a Jaromír Navrkal

Foto MMZAV LM-MHCC: Jiří Navrka