Pár slov k sezóně 2020 a poděkování Aleše Gänsdorfera promotéra a ředitele mezinárodních závodů automobilů do vrchu seriálu Maverick Rescue Euro Cup 2020 a Maverick Rescue Slalom – Trophy 2020.

09.12.2020 13:24

Seriál Maverick Rescue Euro Cup 2020 a Maverick Rescue Slalom – Trophy 2020 je minulostí. Uplynulá sezóna byla zvláštní, řekl bych i nejzvláštnější. Nikdo z nás jsme dosud takovou sezónu nezažili. Byla poznamenaná koronavirovou pandemií. Provázely ji změny termínů, zákazy, omezení, obavy, rizika. Přesto jsme ji absolvovali takřka celou, s dostatečným počtem závodů, narozdíl od jiných sérií a mistrovství. Dokázali jsme ji zorganizovat tak, že konečná výsledková tabulka je objektivním odrazem bojů na našich závodních tratích, a ne jen slepencem několika náhodných výsledků. Také nás potkala nejhorší událost, která může vůbec pořadatele, promotéra a člověka samotného postihnout, tragická událost s úmrtím jezdce přímo na závodišti. Mě osobně, jakožto ředitele závodu a promotéra, tato událost velice zasáhla, a to jak duševně, tak psychicky.

To se týkalo a týká řady dalších činovníků a organizátorů z našich řad, kteří to těžce nesou. Mohu Vám již dnes prozradit, že jsem po závodě v Lanškrouně chtěl předčasně ukončit letošní sezónu 2020. Nakonec však za velké podpory mých kolegů, spolupracovníků, rodiny a hlavně řady jezdců, jsem se rozhodl pokračovat. Podpory, které se mi dostalo, si velice vážím a jsem moc rád, že jsme to společně zvládli do zdárného cíle sezóny 2020. A za to patří velký dík. 

Poděkování patří hlavně všem lidem, co letošní sezónu připravovali den po dni, závod od závodu!

Za Maverick Rescue z.s. chci mým jménem poděkovat všem jezdcům, partnerům, organizátorům, spolupracovníkům a fanouškům za podporu a přízeň v právě skončené motoristické sezoně MZAV Maverick Rescue Euro Cup a Maverick Rescue Slalom – Trophy 2020. Velmi si vážíme účasti všech jezdců a nezištné spolupráce a podpory všech sponzorů, partnerů, organizátorů a spolupracovníků. Věříme, že tato výborná a kvalitní spolupráce bude pokračovat i v dalším období. Jsme rádi, že se můžeme setkávat s lidmi, kteří podporují vrchařský motorsport, jenž má již dlouhou a úspěšnou tradici. Velkou skupinu mezi partnery, sponzory a organizátory tvoří vedle regionálních firem také celorepublikové společnosti a statutární orgány což nás velmi těší.

Velké poděkování patří také všem fanouškům za podporu účastí během celé sezony 2020. Těší nás, že jste si našli cestu na závody i v této nelehké době způsobené koronavirovou pandemií. Jezdci si velmi váží podpory všech příznivců a fanoušků nejen při domácích podnicích, ale i na vzdálenějších závodištích.  

Děkuji za přečtení těchto pár řádků a těšíme se nashledanou v sezóně MZAV MHCC a MST 2021

Aleš Gänsdorfer, ředitel a promotér mezinárodních závodů automobilů do vrchu