ROZHOVOR S JEZDCEM ALEŠEM MLEJNKEM PO PRVNÍM ZÁVODĚ SERIÁLU MREC 2013 V NÁSEDLOVICÍCH

11.05.2013 19:21

 

Aleši, vidíme tě v Násedlovicích letos poprvé s novou technikou. Můžeš nám popsat o jaký vůz se jedná? 

Je to italská formule Gloria s litrovým motorem Yamaha R1 o výkonu zhruba 200 koní.

 

No a jak teda probíhala tvoje příprava na sezonu? 

Tak nejdřív jsme se rozhodli, že koupíme tohle autíčko, když se nám podařilo prodat Lotuse. Byl to takový kompromis, protože na nějaký F3000 nebo nějaký placky nemám finance a tak padla volba na Glorii. Koupil jsem ji hlavně proto, že to je mladý auto, je to rok 2009 a jezdilo pouze v roce 2010 asi 4 závody na okruzích. Koupili jsme ji v otřesné zelené barvě, takže příprava spočívala hlavně ve změně designu a připravili jsme ji alespoň do barev Lotusu. Pak už jsem se musel začít připravovat já, protože s takovýma autama jezdí kluci o 30 let mladší než já a o 30kg lehčí než já, takže se mi podařilo i nějaké kilo shodit.

 

A jak se ti líbí v Násedlovicích? 

Líbí se mi tady moc, ale vždycky je to o počasí. I přesto, že loni jsem tu měl havárii, tak se mi tu líbí.

 

A co říkáš na organizaci závodu? 

Bylo by potřeba se trošku asi líp domluvit na tom průběhu, v sobotu to trošku vázlo, kvůli třem svozům, podle mě by se to dalo jet na dva, ale jinak v pohodě, organizace kvalitní.

 

Jaké jsou tvé plány na letošní sezonu s novou technikou? 

Určitě chci jet celý seriál Maverick Rescue Euro Cup. Chtěl jsem jet i Ústí nad Orlicí seriálu LMBC, ale to je zrušené, takže letos určitě MREC. Mám nějakou vizi do budoucna, ale to zatím uvidíme. Na příští sezonu bych chtěl nechat Glorii otestovat a svézt se i na větších tratích, jako je Rechberg, Šternberk a třeba i to moje vysněné Trento, ale to jsou plány až na příští rok.

 

A jak jsi teda zatím spokojený s Glorií? 

Jsem z ní úplně nadšený, je to bezúdržbový auto, zatím :-)) Jede se s tím nádherně, je to krásně čitelný. Tušil jsem co kupuju, je to hodně podobný tomu Lotusu, takže mi to vyhovuje. Akorát oproti Lotusu tomu chybí kroutící moment, ale i na to mám do budoucna nějaké plány, tak uvidíme co se podaří.

 

Děkujeme za rozhovor a ať se daří!