ROZHOVOR S JEZDCEM ANTONÍNEM DANIELEM PO PRVNÍM ZÁVODĚ SERIÁLU MREC 2013 V NÁSEDLOVICÍCH

09.05.2013 22:35

 

Vystřídal jste za svou závodní kariéru už mnoho vozů a letos Vás vidíme s Mitsubishi Lancer, jak se Vám s ním jezdí? 

Jel jsem s ním už některé závody v loňském roce, byla to pro mě dobrá zkušennost a  tak jsme se dohodli s Karlem Stehlíkem i na letošní sezonu. Jsou tam samozřejmě některé změny, které proběhly přes zimu a taková nejvýznamnější z nich je asi nová převodovka a trochu větší výkon a větší kroutící moment. Pořád si na to ale zvykám, tak snad budu zrychlovat.

 

Jaké máte plány na letošní sezonu s tímto vozem? 

Chtěl bych absolvovat především mistrovství republiky, což je pro mě priorita.

 

A závody MREC ještě nějaké pojedete? 

No, vzhledem k tomu, že mám nějaký rozpočet na sezonu a ta republika bude hodně náročná, tak nevím, jestli mi to vyjde, ale netvrdím, že ne, je možné, že se na některém z dalších závodů ještě ukážu.

 

Po kolikáté už vlastně startujete v Násedlovicích? 

Já už sám ani nevím, už to bylo mockrát. Startoval jsem tady už před těmi zhruba 35ti lety, když se tu dříve jezdilo a ta trať mi opravdu vyhovuje. Líbí se mi svým charakterem, svoji členitostí, je to poměrně rychlá trať a takové mám rád.

 

Jak jste spokojený se svým výsledkem? 

Jsem spokojený, udělal jsem si na této trati svůj osobní rekord a pořád cítím, že to auto umí být ještě rychlejší. Trošku mě však trápí brzdy, protože ty jsou tam v podstatě sériové a ty na toto auto už nestačí. Proto chci, abychom na další závod dali lepší brzdy a věřím, že to bude lepší.

 

Děkujeme za rozhovor a ať se daří!