ROZHOVOR S JEZDCEM FERDINANDEM MADRIANEM PO PRVNÍM ZÁVODĚ SERIÁLU MREC 2013 V NÁSEDLOVICÍCH

10.05.2013 19:22

Jak jste připravoval na letošní sezonu? 

Chystali jsme se společně s ostatními z týmu, ale v podstatě to byl takový zimní spánek. S přípravou jsme začli až nedlouho před sezonou a možná i kvůli tomu jsem tu s KTM a ne s Normou.

 

Co se stalo s Normou? 

Byl jsem před závodem v Násedlovicích testovat na Pannonia Ringu a praskla nám spojková hřídel, která spojuje převodovku s motorem. Nyní už však máme vyrobenu novou a na další závod bude Norma v plné síle.

 

Můžete nám Vaši Normu ještě trochu přiblížit? V jaké letos pojede specifikaci? 

Je to sportovní prototyp francouzské výroby nově osazen motorem McLaren. Výkon je zhruba 560 koní. Původně tam byl motor Nissan pro vytrvalostní závody, ten však nebyl vhodný pro závody do vrchu a proto byl vyměněn za zmíněný McLaren, kterých bylo vyrobeno asi 100 kusů. Původně to byl přeplňovaný motor, který měl asi 1000 koní a točil zhruba 17 tis. ot. Nyní je změněn na atmosférický a točí zhruba 11-12 tis. ot., což by mělo výrazně prospět jeho životnosti.

 

Jaké máte s tímto vozem plány do letošní sezony? 

Chtěl bych jet určitě seriál Maverick Rescue Euro Cup, který se mi velmi líbí, protože lidé z vedení seriálu jsou velmi příjemní a vstřícní. Musím říct, že tento seriál za poslední tři roky, co jej jezdím, udělal obrovský skok kupředu, ať už po stránce organizační, administrativní, ale i třeba bezpečnostní, což je velmi důležité. Mimo MREC bych rád absolvoval některé závody mistrovství Rakouska a také závody FIA ME.

 

Chystáte se tedy absolvovat všechny závody seriálu MREC?

Určitě ano, i společně se ženou, která pojede s KTM. Máme to teď sice složitější o to, že se musíme starat o malého synka, ale určitě to zvládneme a sezonu si užijeme.

 

Děkujeme za rozhovor ať se daří!