ROZHOVOR S JEZDCEM LUKÁŠEM VÁCHALEM PO ZÁVODĚ V BRNĚ KOHOUTOVICÍCH

18.06.2013 21:31

Tentokrát jsme vyzpovídali jednoho z nejrychlejších jezdců seriálu, který jezdí s vozem, který si sám postavil doma v garáži. A jak to celé vzniklo? Dozvíte se v následujícím rozhovoru. 

 

 

 

 

Lukáši, řekni mi prosímtě něco k tomu autu se kterým jedeš, jak vás to vlastně napadlo postavit něco takovýho? 

Napadlo nás to tak, že jsme chtěli něco levnýho, co dokáže jezdit slušný časy mezi špičkou, protože peněz v dnešní době není moc. První nápad byla formule, ale do toho bych nesedl, potřebuju mít nad hlavou trubky. Takže prvně se udělalo auto ve stylu kart crossu a dodělali jsme oblouky nad hlavou.

 

Takže to je celý váš vlastní vývoj?

Jojo, kompletně je to postavený doma v garáži. Použili jsme na začátku pár věcí z kart crossu, ale stejně jsme to v zápětí všechno předělali. Jediný co jedeme z kart crossu je rozvodovka. Kdyby někdo chtěl, tak umíme tohle auto i někomu postavit a celé to vyjde zhruba na 270 tis. Kč - komplet hotový auto, jen sednout a závodit.

 

Jaké jsou parametry toho auta? 

Váží to asi 260kg a má to 150 koní odbržděných na kolech. Je tam litrovej motor Yamaha R1.

 

A jak se ti líbí tahle nová trať v Kohoutovicích? 

Až na to, že to je křivý, tak je to pěkný. Kdyby to bylo rovný, tak by to bylo úplně super. Ale s tím nemůžeme nic dělat, buďme rádi, že máme kde jet. A je to pěkný, že to je ve městě, to je super!

 

Co říkáš na organizaci závodu? 

Je to výborný, kluci to umí, jsou zaběhlí a je to vše jak má být, jsou to pecka závody. Nedávno jsem jel u nás republiku ve slalomu a to byla katastrofa .. Jsem říkal, ať se jdou podívat na moravu, jak se dělají závody :-)

 

Jsi spokojený s časama? 

Mohlo by to být lepší, ale taky horší :-) Na to, že tu jedeme poprvé, tak určitě dobrý, pořád zrychlujeme.

 

Plány do letošní sezony? 

Určitě chci odjet celou sezonu a umístit se v první desítce a když se podaří i do pětky, tak budu spokojenej.

  

Děkujeme za rozhovor a ať se daří!