ROZHOVOR S JEZDCEM RADKEM VLAŠANÝM PO ZÁVODĚ V BRNĚ KOHOUTOVICÍCH

16.06.2013 15:48

Vyzpovídali jsme po závodě v Kohoutovicích špičkového pilota s velmi rychlým vozem Škoda Favorit Pick-Up, který se umístil v sobotu na druhém a v neděli na prvním místě ve třídě E1-1400. Jak se mu závody líbily se dozvíte už v následujících řádcích.

 

Radku, co říkáš na tuto trať? 

Trať je úžasná, hrozně mi sedla. Včera jsem se sice nemohl naučit osmou zatáčku, ale dnes už jsem na to přišel, jak ji správně projet a je to v pohodě, hrozně se mi ta trať líbí.

 

Jak jsi spokojený s výsledkem? 

Maximálně, jsem úplně nad míru spokojený.Vůbec jsem nečekal, že bych mohl vyhrát. Včera jsem se přetočil v té osmé zatáčcce, což byla škoda, protože jsme se honili s Petrem Šrahůlkem a podle času jsem byl i rychlejší. Dneska se mi už v tréninku povedlo zajet 1.16, takže spokojenost, akorát škoda, že to Šrahůlkovi nedojelo. Myslel jsem, že si spolu zazávodíme. Ale vůbec jsem tento svůj výsledek nečekal, viděl jsem to hůř, protože já mám vždycky v tréninku super časy a v závodě to většinou někde pokazím.

 

Můžeš prosím ještě blíže popsat tvoje auto? 

Tak je to Škoda Favorit Pick-up s motorem fabia 1.4 16V o výkonu zhruba 200 koní. Je tam převodovka KIT Car ze Škodovky a váha je 780Kg.

 

Jaké jsou tvé plány pro letošní sezonu? Pojedeš všechny závody MREC? 

Určitě ano. Nechtěl jsem původně jet Šternberk, ale kvůli bodům do celkového hodnocení pojedu i tam, takže komplet vše.

 

A tvé ambice na výsledek? Vypadá to, že aspiruješ na vítězství ve třídě, je to tak? 

No, teď to vypadá, že ano, když Petr Šrahůlek nebodoval, tak je výhled na první místo ve třídě. Zatím, musím zaklepat, snad to tak i vydrží.

 

Přejeme ať se daří a děkujeme za rozhovor!