ROZHOVOR S JEZDCEM VÁCLAVEM FIBICHEM PO ZÁVODĚ V BRNĚ KOHOUTOVICÍCH

21.06.2013 11:03

Vyzpovídali jsme i Václava Fibicha, tedy absolutně třetího jezdce nedělního závodu a zároveň nejrychlejší "plechové" auto. Jaké měl Václav dojmy ze závodu v Kohoutovicích se dozvíte v následujícím rozhovoru.

 

 

 

Dojel jsi dnes (v nedělním závodě) na absolutním třetím místě, jsi spokojený s tímto výsledkem? 

Já jsem velice spokojený, jelo se mi dobře a auto fungovalo. Trať byla sice trochu nerovná, ale hodně rychlá a to mi vyhovuje. Jsem tedy nad míru spokojnený, jak se sebou, že jsem zrychloval, tak i s autem, které fungovalo skvěle.

 

Když jsme u toho auta, můžeš mi tu tvoji Corsu trošku přiblížit? Jakými změnami poslední dobou prošla? 

Tento rok jsme na Corsu z výkonnostního hlediska vůbec nesáhli, spíš jsme ji dali do kupy tak, aby byla pěkná a aby fungovala, hlavně po stránce aerodynamické, ale taky aby se nepřebržďovala a měla přítlak na zadní část vozu. Výkon tedy zůstal na nějakých 270 koních a maličko jsme zvedli váhu pro lepší stabilitu vozu a dostali jsme se na nějakých 780 kg.

 

Co říkáš na organizaci závodu v tomto městském prostředí? 

Včera to bylo lepší, dneska se mi zdálo, že tam bylo takové menší zaváhání na kopci z bezpečnostního hlediska, ale jinak celkově určitě dobrý.

 

Jaký máš výhled do letošní sezony? Plány, cíle, ambice? 

Pojedu určitě všechny volné soboty a neděle, které budu mít, takže chci určitě absolvovat celý seriál. Co se týče umístění, tak je trošku škoda, že ve třídě nemám s kým bojovat a nezbývá mi čekat, než začnou tento seriál jezdit i další jezdci jako třeba Milan Boháč nebo Radek Neveselý.

  

Děkujeme za rozhovor a ať se daří!