Rozhovor s Michalem Žáčkem

19.02.2012 17:40


Text: Aleš Gänsdorfer / Foto: motolevel.com

1.Michale, již máš za sebou druhou vrchařskou sezónu v Maverick.rescue a jsi nejmladším účastníkem ve startovním poli. Je ti teprve 11 let a už máš plno úspěchů a stupňů vítězů. Jak jsi to dokázal?
Jedenáct mi bylo až po sezóně. Začal jsem v devíti se stodvacítkou a na ECCE HOMO HISTORIC 2010 jsem jezdil svozy s Octavií. Všichni mi moc mávali, protože si mysleli, že řídím i nahoru. Potom mi táta slíbil, že se zeptá „nějakého Aleše“, jestli bych nemohl řídit i na závodech a už to bylo.

2.Jaké to pro tebe je soupeřit s jezdci, kteří závodí již řadu let? 
Určitě je to super, aspoň se něco přiučím a ušetřím si léta dřiny. Byl to zážitek, když mi pan Pleva podal ruku a pochválil mě, že jsem nerozbil auto ani na vodě.

3.Jak hodnotíš loňskou vrchařskou sezónu 2011 v Maverick.rescue a v dalších seriálech? 
Byl to pro mě velký zážitek a milé překvapení, že mě všichni přijali mezi sebe.

4.Nová motoristická vrchařská sezóna se pomalu a jistě blíží, jak se na ni připravuješ a co chystáte za novinky pro letošní rok?
Auto jsme po Ořechově strčili do garáže. Na jaře z něj vyženeme pavouky, namontujeme tvrdé silentbloky, co jsem dostal na Vánoce a pojedeme.

5.Jaké jsou tvoje ambice do nové sezóny 2012?
Hlavně držím palce rodičům, aby ušetřili aspoň na startovné a já se budu snažit dovézt auto v celku a přitom nenápadně porazit Pavla Marčáka.