SHRNUTÍ TŘETÍHO PODNIKU MREC VE ŠTERNBERKU OČIMA CZECH HILLCLIMB FANS

03.07.2013 11:14
Poslední červnový víkend se nesl ve znamení burácejících motorů na krásné trati ve Šternberku, kterou mnozí z Vás znají díky známému závodu ECCE HOMO, které se zde uskutečnilo před čtyřmi týdny. Tentokráte však přijeli své mistrné jezdecké umění na 2690 m dlouhé trati předvést jezdci seriálu Maverick Rescue Euro Cup. Na startovním poli ale nechyběla zvučná jména, která by nepřilákala diváky ba naopak. 

Sobotní ráno přivítalo všechny sluníčkem. Na startovním poli se seřadila zhruba osmdesátka jezdců z pěti zemí , kteří využili příležitosti před delší pauzou mezi závody a vyvezli své závodní stroje na kopec. Už při tréninkových jízdách se do toho někteří jezdci pěkně opřeli a proto se všichni těšili na odpolední závodní souboje. 
Pojďme si zrekapitulovat absolutní pořadí. V sobotu patřilo krásné první místo již zmiňovanému Karlu Stehlíkovi s Mitsubishi Colt, který s časem 1:18:92 ukázal, že se mají soupeři na evropských kopcích na co těšit. Druhé místo obsadil Ferdinand Madrian s normou M20F, který sice měl tréninkovou jízdu o malinko rychlejší než Karel, avšak v součtu závodních časů obsadil až stříbrnou pozici. V KV Motorsportu bylo jistě proč se radovat. Třetí příčku totiž obsadila krásná závodnice Veronika Cichá s vozem Mitsubishi WRC 05 , která s časem 1:22:84, který byl totožný s první závodní jízdou Ferdinanda, předvedla, že není radno říkat vtipy o ženských za volantem. Čtvrtou příčku vybojoval Aleš Mlejnek s Glorii C8F, který má rád technicky náročnější tratě než je ta ve Šternberku a taky se asi Glorča zlobila, že musí spát venku, zatímco páneček s beruškou si pěkně hoví v karavanu. Pátý byl další ze zástupců KV Motorsportu Richard Meixner s Mitsubishi Lancer Evo VIII. Šesté místo vybojoval Ondřej Váchal s Formulí Kart Yamaha 1000, která nebyla z pohledu diváka ve své kondici, což dokazují obrázky fotografů, když byl při průjezdu kocourů za formulí kouř. Kouř byl ovšem i u dalšího jezdce, ale to je jiná. Tam to patří a když někdo na startu uvidí krásně zbarvenou Škodu Fabii 1.9 Tdi 4x4 s jezdcem Radimem Baculíkem , ví co ho čeká. Radim obsadil sedmou příčku. Osmý byl Václav Fibich s Oplem Corsa a jeho jízda to je požitek pro diváka. Devátý byl Jaroslav Súrowka s Formulí Mondial MTX 1-06 a desátý Milan Boháč s Renaultem Clio , jako jediný z Lemur Racing Teamu. Ostatní lemuři se zřejmě houpou někde na madagaskarských stromech. Sobotní den se nesl v poklidu až na menší komplikace, mezi kterými byl bezesporu i skok do dálky v podání Petra Sytaře s Renaultem Clio Sport. 
Nedělní počasí zamíchalo pořadím. Od samého ráno dopadaly na trať dešťové kapky. Start se o pár desítek s vidinou příznivějšího počasí odložil, jenže počasí se ne a ne umoudřit a tak jezdci vyrazili na trať v kapkách deště. Tréninkové jízdy byly opatrné. Oproti sobotě se rozšířil na žádost několika jezdců retardér, což bylo jistě pozitivní informací. Shrneme si výsledky absolutního pořadí v neděli. Karel Stehlík si řekl, že když Karel Gott sbírá zlaté slavíky, tak proč on by nemohl taky mít těch zlatých pohárů víc , což se mu podařilo. Druhou krásnou příčku obsadil obsadil Aleš Mlejnek a věříme, že to byla jistě krásná odměna před zaslouženou dovolenou. Třetí byl Ferdinand Madrian. Čtvrtou pozici vybojoval Richard Meixner, který si oproti sobotě polepšil. Veronika Cichá obsadila pátou pozici a jistě už se nemůže dočkat na další závody, na kterých předvede, že i krásná žena za volantem může být hodně rychlý a nebezpečný soupeř pro ostatní. Šestý byl Radim Baculík a jeho mezi diváky přezdívaná lokomotiva . Sedmý Václav Černín s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI, jehož jízda byla pěknou podívanou pro diváky. Milan Boháč vybojoval osmé místo. Devátou příčku pak obsadil Petr David s VW Golf TDI. Desátý byl Ivo Holán s krásným Subaru Impreza Sti.
Závodní víkend ve Šternberku se vyvedl, počasí se na konec umoudřilo a pořadatel i jedzci mohou být spokojení,užívat dovolených a načerpat sílu na pokračování seriálu Maverick Rescue Euro Cup 2013, které se bude konat v termínu 17. – 18. srpna v Bratrušově u Šumperka. 

 
Děkujeme za krásnou podívanou a v Bratrušově ahoooj. 
Za Czech HillClimb Fans Tereza Mazánková.