SMLOUVA S AČR/FAS PODEPSÁNA 2014 - 2016

08.04.2014 17:06

Ještě před zahájením sezóny na Brněnském drakovi jsme zaznamenali významný mezník – byla podepsána smlouva o spolupráci mezi naším o.s. Maverick Rescue a Autoklubem ČR. 

Co přináší?

Licencovaným jezdcům hlavně možnost bezproblémové účasti na podnicích Maverick Rescue Euro Cup. Držitelé licencí tak mohou bojovat o body v celém seriálu a pro mnohé to znamená vítanou příležitost k testování svých vozů zejména před závody mistrovství Evropy. 

Nejbližší příležitost mají všichni jezdci již za týden 18.-20.4.2014 před závodem ME v Rechbergu a to na známé trati Násedlovice u Kyjova, pod názvem "IV. Memoriál Stanislava Firtla" 

Více ZDE: www.maverickrescue.cz/trate/a19-20-04-2014-nasedlovice-u-kyjova/

V každém případě také dochází k oživení seriálů MREC, MMČR, MČR a ČT díky společnému pořádání některých podniků. Jezdci MRECu se například poprvé podívali na trať autodromového Brněnského draka, na licencované pro změnu čeká premiéra na technické trati v Bratrušově. Společná budou ještě přinejmenším klání v Náměšti nad Oslavou a v Divákách. Toto oživení také ocenili hned při úvodních soubojích na brněnském autodromu diváci. Najít slušné místo pro svůj vůz s výhledem na jindy poloprázdném stadiónu byl chvílemi pěkný oříšek.

Na druhou stranu smlouva zavazuje MREC v posilování některých opatření na úseku bezpečnosti. Zejména té pasivní, týkající se výbavy jezdců a automobilů. Tímto směrem se však MREC ubírá již druhý rok, takže v naprosté většině bodů jsou tato opatření naplněna. Vyšší bezpečnost je bez diskuze v zájmu jak pořadatelů, tak i jezdců. Případné změny a novinky pro příští rok bychom měli avizovat už během prázdninových měsíců.

 

S pozdravem 

Promotér Maverick Rescue Euro Cup: Aleš Gänsdorfer

Zástupce MREC + MMČR ve svazu ZAV a SHV, FAS/AČR: Vladimír Starý