Sobotní tisková zpráva "II.JANKOV VŔŠOK" BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Slovenská republika - třetí podnik Maverick Rescue Euro Cup 2015

26.05.2015 19:30

O uplynulém víkendu pokračoval Maverick Rescue Euro Cup, který se přemístil na půdu našich slovenských sousedů. Nedaleko od hranic se nachází Bánovce nad Bebravou, které jsou známé krásnou přírodou, ale hlavně velmi oblíbenou a nádhernou tratí mířící na Jankov Vršok. 

Bohužel ze závodu se omluvilo hned několik jezdců mezi nimiž byly hlavně formulové vozy. Už v pátek v noci začalo pršet a bylo všem jasné, jak bude sobotní den vypadat. Tak se pojďme podívat jak se komu dařilo na mokré a velmi uklouzané trati. Skupina S1 V sobotu na velmi mokré trati kluci s tzv. čtyřkolkama předváděli krásné souboje, ze kterých si odnesl bramborovou pozici Džarda Kašpar s komentářem " pojeli mě jako malýho kluka " . Třetí místo si připsal Ivo Holán který v součtu závodních jízd ztratil na druhého Honzu Kratochvíla rovné čtyři vteřinky. Na vodě to neskutečně sedí Drahoslavovi Šubertovi, který byl nedostižný a připsal si jak prvenství ve skupině tak i celkové první místo..!!!! Skupina HA1 Libor Jelínek si připsal do své sbírky další úspěch a to třetí místo. Na druhé místo dovezla krásná červená stotřicítka Petra Strnada, který nestačil jen na výkonější Audi Quattro pilotované Petrem Žáčkem. E1 "Éjedničky" ovládl slovenský Michal Žiak před druhou velmi rychlou ženou Nelou Grundovou, která nechala za svými zády o dvě vteřinky Lukáše Klimeše s jeho jedinečnou Škodou Fábii TDi. E2/C Bohužel tahle skupina byla nejmíň obsazené a ještě po odstoupení David Komárka zůstali jen čtyři vyvolení. Jan Osladil si připsal třetí místo se ztrátou necelé minuty na druhého Jaroslava Surovku. Prvenství si připsal Aleš Mlejnek, který nenašel přemožitele. A celkové pořadí bylo v podání Mitsubisi. Celkově pátý skončil Džarda Kašpar, čtvrtý Ivo Holán se Subaru Impreza STI. Bednu vítězů uzavíral Michal Žiak, druhé místo si připsal Honza Kratochvíl a zasloužené prvenství patřilo Drahoslavovi Šubertovi.

autor: Tomáš Vtphoto Tichý