TECHNICKÉ PŘEDPISY PRO SEZÓNU MREC 2014

12.01.2014 15:32

Vážení jezdci, dnes Vám přinášíme první dokument na letošní vrchařskou sezónu, a to Technické propozice.

Jak již jste určitě zaregistrovali, seriál Maverick Rescue Euro Cup pojede v letošním roce řadu společných závodů s MMČR/FAS/AČR. Organizační výbor o.s.Maverick.rescue vstupuje od letošního roku do partnerství s FAS/AČR. Bylo zapotřebí vysokého pracovního nasazení v období vánočních svátků a Nového roku 2014 na přepracování a doupravení Technických propozic a nejen jich (ale také Standardních propozic, Sportovního řádu a další dokumentace).

PROTO VÁS VELICE ŽÁDÁME O JEJICH PEČLIVÉ PROSTUDOVÁNÍ!!!

Technické propozice pro letošní rok 2014 naleznete na webových stránkách: WWW.MAVERICKRESCUE.CZ v sekci Propozice a podsložce Dokumenty 2014 a dále (po určitou dobu) na hlavní stránce webových stránek MREC. Veškeré dokumenty si také budete moci stáhnout a popřípadě vytisknout.

TECHNICKÉ PROPOZICE Maverick Rescue Euro Cup 2014, ZDE: https://www.maverickrescue.cz/propozice/dokumenty-2014/

 

ZÁSADNÍ ZMĚNY V TECHNICKÝCH PROPOZICÍCH: 

Po důkladném prostudování propozic z loňské sezóny MREC a konzultaci s Hlavním technickým komisařem FAS/AČR (panem Ing. Josefem Stránským, který mimochodem bude od letošního roku také Hlavním technickým komisařem MREC), společně s Technickým komisařem panem Janem Pěničkou, Vám jezdcům můžeme sdělit, že zásadních změn se nemusíte obávat. Ba naopak. Nejdůležitější a zásadní věcí pro letošní společnou sezónu je BEZPEČNOST JEZDCŮ!!!

Nyní Vám zde popíši pár nejdůležitějších pravidel v bezpečnostní výbavě jezdce na rok 2014 atd.

Zřejmě nejpodstatnější informací pro Vás je, že veškeré vybavení může mít prošlou homologaci FIA! Viz. Technické propozice 2014.

Hlavní změny:

Jak jsme již během roku 2013 avizovali, všechny závodní automobily budou mít bezpečnostní rám. Tudíž se ruší Skupina Jízdy pravidelnosti.

Helma jezdce s kroužkovým zapínáním, nehořlavá kukla, nehořlavé rukavice, sítka do oken i na straně spolujezdce, pokud jezdec bude někoho chtít svézt (spolujezdci jsou povoleni pouze v tréninkových jízdách a platí pro ně stejná bezpečnostní pravidla, tak jako pro samotného jezdce + REVERS spolujezdce), tyto prvky jsou hlavní změnou oproti roku 2013 - a vše je povinné! Co se týče kombinéz, spodního prádla a ostatní výbavy, vše zůstává tak, jak v loňském roce seriálu MREC.

 

Co se týče Vašich případných dotazů k technickým záležitostem, prosím kontaktujte osoby níže:

Vždy uvádějte při komunikaci, že se jedná o seriál Maverick Rescue Euro Cup!

Hlavní technický komisař - pan Ing. Josef Stránský, tel.: +420 737 262 174,

E-mail: Ing.josef.stransky@seznam.cz

Technický komisař - pan Jan Pěnička, tel.: +420 606 300 404, 

E-mail: penicka.j1@seznam.cz

 

S pozdravem organizační výbor Team Maverick.rescue