TISKOVÁ INFORMACE A PROHLÁŠENÍ PROMOTÉRA MAVERICKRESCUE EURO CUP, KE STAVU JAROSLAVA BUCHARA FORMULE VAN DIEMEN, PO SOBOTNÍ HAVÁRII NA POSLEDNÍM PODNIKU NA IX. MOHYLE MÍRU.

02.10.2013 18:31
Každý den se mi čím dál více množí dotazy na zdravotní stav jezdce Jaroslava Buchara po nešťastné sobotní havárii na IX. Mohyle Míru. Také se vyskytla řada spekulativních a nepravdivých informací. Pro někoho je to senzace a velký adrenalin. Pro nás, pro mne samotného a zvláště pro rodinu J.B. je to velký hyenismus některých senzachtivých jedinců. 
Proto jsem se rozhodl po konzultaci a se svolením Jaroslava Buchara Vás seznámit s tím, jak se mu daří. V sobotu dne 28.9.2013 v 16:48 hodin došlo k havárii formulového jezdce Jardy Buchara. Stav na místě byl zhodnocen jako středně těžké zranění a protože nehoda byla ve velice vysoké rychlosti, byl přivolán záchranný vrtulník. Jelikož na závodišti byla zřízena plocha pro HELIPORT, mohlo vše proběhnout velice rychle a mohla být jezdci poskytnuta ta nejlepší péče. Později se ukázalo, že záchranný vrtulník byl nejlepším řešením, neboť po několika večerních vyšetřeních, byl stav zhodnocen jako velice vážný. Nikoli však ohrožující na životě.
Jelikož jsem s Jardou Bucharem stále v osobním kontaktu, tak jsem dostal zplnomocnění pacienta k poskytnutí informací. 
A proto Vás všechny žádám, pokud budete chtít pravdivé a nezkreslené informace sledujte pouze stránky WWW.MAVERICKRESCUE.CZ.
Několik slov k zásahu při havárii. Jelikož byl na závodišti přítomen lékař, který má bohaté zkušenosti s motoristickými podniky, byla celá záchranná akce hodnocena na velice profesionální úrovni. Vše máme časově zmapováno a od nahlášení nehody do příjezdu všech záchranných složek, včetně ředitelství závodu, na místo havárie neuběhlo téměř ani 52 vteřin.
Tímto bych chtěl jménem mým a jménem Jaroslava Buchara velice poděkovat všem, co se záchranné akce zúčastnili - Záchranný systém Track Rescue, záchranné službě SPP Vyškov v čele s Mudr. Milanem Vidlákem, letecké záchranné službě JMK, jezdci, který byl na daném místě a všem traťovým komisařům. Děkuji za pomoc a hlavně za perfektní nahlášení dané situace, dále našemu organizačnímu výboru Maverick.rescue za pečlivou přípravu závodiště, všem jezdcům, kteří pomohli v depu a také těm, kteří nabídli pomoc. Samozřejmě i ostatním zúčastněným, pokud jsem na někoho zapomněl.
Další informace v brzké době ZDE: WWW.MAVERICKRESCUE.CZ.
P.S. Pokud chcete Jardovi cokoli vzkázat, pište na tuto stránku v komentářích níže. Vaše příspěvky mu velice rád předám.
    
Děkuji všem jezdcům a příznivcům motoristického sportu. 
S pozdravem Aleš Gänsdorfer, promotér a ředitel MREC a jezdec Jaroslav Buchar.