TISKOVÁ ZPRÁVA "II.ŠTERNBERSKÝ VRCH" MĚSTO ŠTERNBERK 20.-22.06.2014

15.06.2014 19:01

Čtrnáct dnů uplynulo jak voda od závodu mistrovství Evropy ECCE HOMO ve Šternberku a již za necelý týden se opět rozburácejí motory na části legendární trati.

O víkendu 21. a 22.6.2014 se kopcové speciály vrátí a to při mezinárodním závodu ze seriálu Maverick Rescue Euro Cup 2014, tentokrát již jako pátý podnik letošní sezóny tohoto seriálu.

 

Pro jezdce je přichystána kratší varianta tratě v délce 2690m. Celý kolotoč započne už v pátek technickými a administrativními přejímkami od 16:00 hod. Pokračovat bude v sobotu ráno tréninkovými jízdami od 9:00 hod. a závodní jízdy započnou cca hodinu po poledni. Stejně jako v sobotu, bude i druhý den, tedy v neděli, probíhat závodní den.

 

Dosavadní stav registrovaných je k dnešnímu dni okolo 60 jezdců z několika evropských zemí. O parádní podívanou se tak postarají jak formulové vozy, sportovní prototypy, tak i "plechové" vozy známých automobilek. Chybět jistě nebudou ani jezdci, kteří se po čtyřech odjetých podnicích usadili na předních příčkách absolutního pořadí seriálu MREC 2014 jak v automobilech soudobých, tak historických.

 

Vstupné je stanoveno na symbolických 50,- Kč. Přijďte nasát atmosféru závodů a podívat se na vozy, které na běžných silnicích nepotkáte. Těšíme se již příští víkend na viděnou!

 

Všem Vám všem jezdcům připomínáme, že po tomto závodu bude následovat letní prázdninová přestávka, která bude trvat až do třetího víkendu v měsíci srpnu, kdy se setkáme na jedné z nejhezčích tratí seriálu, a to na Bratrušovských serpentinách v Bratrušově u Šumperka. Zde se pojede nejen seriál MREC, ale také Mezinárodní mistrovství České republiky. 

 

Na závěr ještě informace pro jezdce, kteří zvažují start na tomto podniku ve Šternberku: registrujte se na www.maverickrescue.cz v sekci Registrace zde:www.maverickrescue.cz/registrace/registrace-jezdcu-sternberk-21-22-6-2014/

Veškeré důležité informace jsou na webových stránkách v sekci Tratě zde:www.maverickrescue.cz/trate/a28-29-06-2014-sternberk-/

 

S pozdravem team Maverick.rescue