Tisková zpráva - Liberecká závodnická a spol. - po prvním mistrovském závodě Maverick Rescue Euro Cup 2016 na autodromu Vysoké Mýto.

13.04.2016 02:30

Pro sezónu 2016 byl do seriálu mezinárodních závodů automobilů do vrchu Maverick Rescue Euro Cup nově sestaven tým sestávající se z již ostřílených závodnických matadorů z libereckého regionu, kterými jsou: Aleš Mlejnek, sedlající formuli Gloria ve třídě E2/C-1600, Petr Strnad na Škodě 130RS ve třídě HA1-1300 a mohutný pilot v mohutném voze – Petr Žáček a Audi Sport Quatro ve třídě HA1+2000. Tuto trojici doplnil vynikající šofér Jarda Winter na Hondě Civic TypeR (třída S1-2000) a dva mladí a velmi talentovaní jezdci: František Gruner jezdící v BMW 327i (třída E1+2000/2WD) a Pavel Vrátil sedlající Opel Kadett (třída HA1-2000). Tým tak využil možnosti nasadit do seriálu maximální počet 6 jezdců.

 

 

Prvním závod sezóny byl o uplynulém víkendu tak trochu kopcový – nekopcový, a to závod na motokárové dráze ve Vysokém Mýtě. Pro relativně bezpečné rozježdění do sezóny si dovolím tvrdit, že ideální. Závodu se zúčastnila týmová pětice – Petr Strnad ještě neměl připraven svůj stroj a tak závody vynechal. V sobotním závodním dni všem účastníkům notně znepříjemňoval klání o první body celodenní déšť a chlad. Kvalitní pneumatiky na mokrý povrch dráhy byly tedy nutností. Naši borci se však s touto nepřízní počasí vypořádali fantasticky: Petr Žáček, který ve své třídě startoval sám, dosáhl 3. místa v absolutním hodnocení všech účastníků a ve druhé závodní jízdě se s historikem zaskvěl absolutně nejrychlejším časem dne! 6. Místa pak dosáhl Aleš Mlejnek - svoji třídu vyhrál. Do Top ten se úžasnými časy a fantastickým devátým místem ještě probojoval Jarda Winter, který taktéž svoji třídu opanoval. Ve své třídě zvítězil i Franta Gruner, který to s BMW musel mít na kluzké trati obzvláště těžké. Pavel Vrátil se musel sklonit pouze před výkony polského jezdce Kurka.

Nedělní závodní den řádně zkomplikovalo znečištěni trati olejem a tak po asi tříhodinové pauze na její úklid se mohlo v odpoledních hodinách závodit pouze v jedné závodní jízdě – ovšem již na suchém povrchu. Zde se již projevily výhody formulového vozu na suché a technické trati - Aleš Mlejnek zvítězil v absolutním pořadí. Petr Žáček dosáhl celkově sedmého času a do Top ten se ještě vešel devátým místem a pěkným časem Franta Gruner . Bohužel technika zazlobila u Jardy Wintera. S vynechávajícím motorem obsadil třetí místo ve své třídě. Naopak Pavel Vrátil vrátil sobotní porážku Kurkovi a svoji třídu vyhrál a v celkovém hodnocení historických vozů se umístil „na bedně“ – po oba dny na třetím místě.

Vstup do sezóny má tedy Liberecká závodnická a spol. famózní! Jelikož se započítávají vždy 3 nejlepší výsledky v jednotlivých třídách, tak z vysokomýtského klání si odváží do týmové trofeje maximální počet bodů!

Děkujeme celému týmu za bojovnost a nasazení a budeme se těšit na další závod, kterým bude náročný a kultovní Zámecký vrch Náměšť nad Oslavou.

 

Lenka Mlejnková - teammanager