Tisková zpráva LRT - IX. Mohyla Míru

08.10.2013 12:35

O posledním zářijovém víkendu měli fanoušci rychlých automobilů možnost navštívit poslední závod seriálu Maverick Rescue Euro Cup 2013. Tento dvojzávod byl odstartován v Újezdu u Brna na trati dlouhé 2600 metrů. Vzhledem k nerovnosti silnice a velmi rychlým pasážím byly na trati postaveny dva umělé retardéry, které mnoha jezdcům „uštědřily“ nemalé problémy. 
Lemurs racing team reprezentoval pouze Radek Kolbábek, který se svým velmi rychlým speciálem Fordem Sierrou 4000 v sobotu zajel vynikající čas a získal tak 1. místo v kategorii E2-SH a 3. místo v absolutním pořadí. V neděli si prvenství v kategorii udržel, dokonce zrychlil, ale v absolutním pořadí se bohužel posunul na místo 4. I tak byl se svým výkonem spokojený, protože byl oproti některým vozům v nevýhodě kvůli absenci posilovače řízení a průjezd retardérů byl pro něj o to obtížnější.
A co říci úplným závěrem? Snad jen to, že Radkovi se povedlo téměř nemožné, protože kvůli stavbě nového motoru nastoupil do seriálu až v jeho druhé polovině a i přesto se umístil v absolutním pořadí na celkovém 3. místě (splnil však pouze 6 závodů z povinných osmi – dvanácti, a proto nemá nárok být absolutně vyhlášen). Snad bude štěstí přát i v příští závodní sezoně a výsledky budou ještě lepší.

Eva Čepičková, tisková mluvčí LRT