TISKOVÁ ZPRÁVA Maverick Rescue Euro Cup – MZA AUTOSLALOM ÚJEZD U BRNA Mohyla Míru 17. - 19. 5. 2019

12.05.2019 19:21

ZÁVODY V AUTOSLALOMU SE HLÁSÍ O SLOVO, PŘIJEĎTE SI ZAZÁVODIT K MOHYLE MÍRU – SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ

Po loňském úspěšném ročníku mezinárodních závodů Maverick Rescue Euro Cup ve slalomu, do jehož čtyř závodů se zapojila téměř stovka jezdců, se souboje mezi kuželkami rozjíždí na plno i letos.

První souboje proti chronometru se odehrají již příští týden v atraktivním prostředí v Újezdu u Brna, kde se pojede „POHÁR MOHYLA MÍRU“ ve dnech 17. – 19. května 2019. Závod se pojede po roční přestávce na trati dlouhé 2,5 km. Celý letošní seriál se skládá z pěti závodů – Újezd u Brna, třetí červnoví víkend si dají jezdci dostaveníčko na Vírských serpentinách, koncem července budou seriál pokračovat na víkendových závodech v jihomoravských Násedlovicích, a pak přijde bonbónek v podobě sobotního závodu 10. srpna 2019 na bude trati nově otevřeného zkušebního Polygonu na brněnského Automotodromu a závěr seriálu se odehraje opět v tomto areálu v sobotu 19. října 2019, ale tentokrát už půjde o trať plnohodnotného okruhu. Již teď jsou otevřeny registrace do celé sezóny a na závod v Újezdě u Brna.

V současné době je na premiéroví závod sezóny na Mohylu míru již registrována téměř čtyřicítka jezdců, mezi nimiž nechybí loňský absolutní vítěz Tomáš Homola z jihlavského týmu SPZ-VYSOČINA s vozem BMW E30, dále týmový kolega Roman Houska s BMW M3 (loni druhý), Lukáš Štelc s Mitsubishi Lancer EVO X, ale také např. Miroslav Bartoš se svoji vnučkou Natálii Štěpánkovou s Volvem 480.

A přihlásit se můžete i Vy a vyzkoušet si svoje jezdecké umění na bezpečné trati !!!!!!

Stačí splnit jen pár těchto podmínek:

- vozidlo musí mít platné osvědčení o technické kontrole pro provoz na pozemních komunikacích a nemusí mít ochranný rám.

 - Jezdec musí být držitelem platného řidičského průkazu. Výjimka je u jezdce, kterému je 15 let s tím, že bude jízdy absolvovat se spolujezdce, jeho zákonným zástupcem.

- Jezdec musí mít následující výstroj: motoristickou přilbu s kovovým zapínám, rukavice, pevné sportovní boty a kombinézu, která se používání při jakémkoliv motoristickém sportu (vrchy, okruhy, autokros, rallykros, rally, karting). Kombinéza nemusí být homologována.

PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE DO ČTVRTKA 16. KVĚTNA DO 18.00 HODIN

Veškeré informace k závodu a kompletního seriálu najdete na stránce www.maverickrescue.cz

Redaktor Jaromír Navrkal

Oficiální redakce MZA AUTOSLALOM Maverick Rescue Euro Cup 2019