Tisková zpráva Maverick Slalom - Trophy: V Násedlovicích kraloval ve slalomu Michal Cupák

24.05.2022 22:40

V Jihomoravských Násedlovicích nedaleko Kyjova se uskutečnil druhý podnik letošní šestidílné série mezinárodních závodů automobilů do vrchu Maverick Slalom-Trophy2022. Celkem osmatřicet soutěžících bylo převzato k dvojzávodům 24. Slováckého kopce, které se jely v jednom dni na trati dlouhé 2300 metrů.

V obou závodech a tedy všech čtyřech jízdách kraloval Michal Cupák z Rajhrad motorsracing teamu se čtyřkolkou Kartcross Suzuki GSXR 600. Za tato  vítězství získal 80 bodů a vyhoupl se na celkové třetí místo. Michalu Hanačíkovi ze Zlína s Hondou Civic týmu Puglife stačilo třetí a sedmé místo k zisku 56 bodů a v celkovém hodnocení má 100 bodů a je vedoucím celé série. Jen o dva body méně má na svém kontě Zdeněk Trnka z Heraltic týmu STK Okříšky RT. Ten s vozem MitusbishiLancer EVO 6 si dojel dvakrát pro šestou pozici a je celkově druhý. Úspěšný vstup do sezóny měli bratři Cahovi z TVVR Racing Teamu. Starší Petrz Přibyslavic, se Seatem Leon TDi umístil na čtvrtém a druhém místě, celkově má 65 bodů a patří mu prozatím sedmé místo. Mladší Jan z Okříšek, byl se Seatem Leon Cupra v prvním závodě druhý, ve druhém osmý za což získal 57 bodů a je na jedenáctém místě. Padesátosm bodů si připsal jezdec z Malotic s Hyundaiem i30N Radovan Šimeček z týmu e-bullet.cz. Když se k tomu připočte deset bodů z úvodního podniku, tak jich má celkově 68 a patří mu pátá příčka. Desáté místo po závodě v Násedlovicích patří s 58 body Jaroslavu Janouškovi ze Staré Říše s vozem Nissan Sunny. Body si připsal za osmé a třetí místo. Na TOP desítku se dívá z průběžného dvanáctého místa jezdec jihlavského týmu SPZ-Vysočina z Cejle u Jihlavy, Vojtěch Polák. Tentokrát bez svého dabléra Radka Housky, si vyjel s vozem Audi TT deváté a páté místo, celkově má 53 bodů. V obou závodech si body ještě připsal Radim Chalupa z Velké Bíteše, startující za tým AHL na Subaru WRX STI. V úvodním závodě dojel až devatenáctý, ve druhém si polepšil o deset míst a skončil devátý. Celkově má 48 bodů a patří mu čtrnáctá příčka. Dvakrát si za umístění v bodované dvacítce připsala celkem 28 bodů olomoucká závodnice Natalie Štěpánková z týmu AV díly Praha s Volvem 480 a prozatím ji patří osmnácté místo. V prvním závodě dojela čtrnáctá, ve druhém uzavřela desítku nejrychlejších. Brněnský jezdec Adam Franta z TWR racingu s vozem Ford Fiesta skončil v prvním závodě sedmý za což získal 24 bodů. Druhý závod po první jízdě ukončil. Desáté místo v úvodním závodě získal Radek Rubacek z Kuřimi. Ten startoval v závodě s vozem Hyundai Elantrav  týmu ALL4 TRUCKS a získal 18 bodů.

Dámský pohár – Lady Trophy

Výsledky obou závodů byly identické. Dvě prvenství získala Natálie Štěpánková, která si tím upevnila svoji vedoucí pozici se ziskem 80 bodů. Dvakrát druhá byla Anna Kimlová z Auto Classic Club Brno s vozem BMW 318ti je celkově druhá s 57 body. Třetí místa si vyjela další brněnská závodnice Hana Cupáková taktéž s BMW 318ti, celkově má 32 bodů a je třetí. Marta Slováková z Brna skončila dvakrát čtvrtá a stejné umístění ji patří se 32 body.

Juniorský pohár – Junior Trophy

Pětatřicet bodů za jedno vítězství a jedno druhé místo si vybojoval Matěj Neduchal z Automotosport Neduchal z Čejče, který startoval se Škodou 130 R/H a celkově je na druhém místě. Jedno třetí a jedno čtvrté místo, to byly výsledky Marty Slovákové a zisk 22 bodů ji podržel na vedoucí pozici s 52 body. Na třetím místě je celkově, nováček a současně nejmladší účastník, Maxmilián Kepen z Kelčan s vozem  Opel Corsa A 1.6 GSI. Ten byl třetí v úvodním závodě, ve druhém dojel druhý a má celkem 27 bodů. Vítězství v prvním závodě si připsal na své konto Adam Franta, ve druhém závodě nestartoval. Má 20 bodů a patří mu 4.-5. místo společně s Danem Rulcem.

S pozdravem organizační výbor Maverick Rescue, promotér a ředitel MZAV MST Aleš Gansdorfer 

Za redakci MZAV MST Jaromír Navrkal

Foto MZAV MST: Jiří Navrkal