TISKOVÁ ZPRÁVA MREC K PRVNÍMU ZÁVODU "BRNĚNSKÝ DRAK" 30.03.2014

22.03.2014 19:30

Sezóna 2014 startuje na "Brněnském Drakovi"!

 

Po sice nadprůměrně teplé, ale dlouhé, zimní přestávce se opět naplno rozezvučí motory závodních speciálů a započne vrchařský kolotoč s názvem Maverick Rescue Euro Cup 2014, jehož součástí bude mezinárodní mistrovství České republiky.

 

Tradiční start vrchařské sezóny se uskuteční o posledním březnovém víkendu na Masarykově okruhu v Brně pod názvem "Brněnský Drak" 2014. Těšit se můžete na celou vrchařskou špičku a to nejen z České republiky, ale také z Rakouska, Slovenska či Polska. Chybět nebude pestrá škála soudobých, historických i formulových vozů a představí se jak známá jména z loňských ročníků, tak i úplní nováčci.

 

Startovní listina MREC k dnešnímu dni čítá 70 startujících + 1 předjezdec, tedy plně naplněné startovní pole jezdců 

Startovní listinu naleznete ZDE:193.58.196.66/regmr14/RegisterMR14.dll/PrihlaseniPretek?Sort=Registracia&Jazyk=SK&Pretek=227

 

Start bude probíhat v neděli od ranních hodin v nejnižším bodě okruhu, tedy pod tzv. Schwantzovou zatáčkou. V protisměru běžného okruhového provozu budou jezdci vyjíždět až k tribuně A, kde bude cíl. V rámci nedělního závodu jsou stejně jako v minulých ročnících "vměstnány" dva závodní dny do jednoho, tedy pojedou se dvakrát tréninkové jízdy a dvakrát jízdy závodní, což znamená dvojnásobnou podívanou v jednom dni!

 

Po ukončení závodů je na 18:00 hodin připraveno slavnostní vyhlášení vítězů, které proběhne v oficiálním vyhlašovacím prostoru před boxovou uličkou.

 

Předpověď počasí prozatím hlásí slunečnou oblohu, takže pokud ještě nemáte program na poslední březnový víkend a jste motoristickými fanoušky, určitě neváhejte a přijďte se podívat na nabroušenou závodní techniku, kterou předvedou špičkoví mezinárodní piloti. Vstupné je zdarma.

 

Autor: David Kárný

 

Těší se na Vás organizační tým Maverick Rescue Euro Cup 2014