TISKOVÁ ZPRÁVA – POZVÁNKA NA TESTOVÁNÍ SPORTOVNÍCH A ZÁVODNÍCH AUTOMOBILŮ 13. - 14. 10. 2022 A V.GMS HILL CLIMB RACE CARS SHOW 15. 10. 2022

10.10.2022 09:24

V sobotu 15. října 2022 bude uzavřena sportovní část letošní série Mezinárodních závodů automobilů do vrchu MAVERICK HILL CLIMB CZECH a zároveň jako náhrada za zrušený závod v Liberci i AUTOKLUB Mistrovství České republikyv závodech automobilů do vrchu 2022. Bude se jednat o dva závěrečné závody obou sérií a jejich výsledky mohou ještě v mnoha případech zamíchat celkovým pořadím nebo pořadím ve třídách.

 

Jak již bývá tradicí při vrchařských závodech na Masarykově okruhu změří borci na závodních strojích svoje dovednosti na trati v protisměru jízdy, kde start závodu bude v nejnižším bodě trati před tzv. Schwantzovou zatáčkou a cíl závodu bude po průjezdu poslední pravé zatáčky za tribunou A. Sobotním závodům bude předcházet dvoudenní testování závodních strojů, kde budou mít jezdci možnost vyzkoušet si možné úpravy a nastavení nejen před závodem, ale i postupné ladění svých strojů pro další sezónu.

 

Již dnes je jasné že, tuto možnost využije velké množství jezdcůa  díky tomu v zatím neuzavřených seznamech přihlášených pro sobotní závody figurují i jména jezdců, které jsou ozdobou i věhlasných vrchařských závodů po celé Evropě. Největším diváckým lákadlem v seriálu Maverick Hill Climb Czech je potvrzený start letošního čtvrtého nejrychlejšího jezdce v absolutní klasifikaci kategorie 2, Francouze Sébastiena Petita na voze Nova Proto NP 01, který bude v Brně startovat společně se svým synem Alexem se stejným zvodním vozem.  Za volantem slabšího vozu Nova Proto NP 03 francouzské stáje se opět po roce představí českým divákům dobře známá Nela Grundová. Na start závodu se díky bodovému náskoku nepostaví již jistý absolutní vítěz letošního ročníku Maverick Hill Climb Czech 2022 David Komárek. Díky tomu si svoji premiéru za volantem zeleného McLarenu F1 EVO Komvetodbude nejrychlejší žena seriálu a zároveň letošní vítězka kategorie cestovních vozů a Lady Trophy, Kristýna Fillová.   

V seriálu Mistrovství České republiky 2022 by neměl na startu chybět ani loňský absolutní mistr ČR Miloš Beneš se svojí Osellou FA30 a letošní vicemistr Evropy v závodech automobilů dovrchu, nadějný šternberský Petr Trnka závodící s Normou M20 FC a již téměř jistý letošní absolutní Mistr České republiky v závodech automobilů do vrchu. Pro boj o poslední body sezóny vyměnil svoje KTM X-BOW GTX za sportovní prototyp Normu M20 FC v letošním seriálu zatím druhý Marek Rybníček a uvidíme, jak se mu bude dařit před dotírajícími zatím třetím Josefem Hlavinkou na formuli Gloria C8F a čtvrtým Karlem Bergerem startujícím na Oselle PA21 JrB.

 

Vzhledem k vývoji letošní série MHHC a MČR, kde ještě není rozhodnuto o celkovém pořadí, figurují v seznamech přihlášených všichni aspiranti na nejvyšší příčky Jiří Špalek, Ferdinand Madrian, Lukáš Keller, Zdeněk Chudoba, David Děděk, Jiří Mičánek aj.

K dnešnímu dni je do série MZAV Maverick Hill Climb Czech přihlášeno 92 jezdců a do MČR 55 jezdců. Celkem se tedy představí v jeden závodní den 147 jezdců.

Celý podnik bude zahájen tréninkovými jízdami od 8.00 hodin, pakbudou následovat závodní jízdy, které budou ukončeny do 18.00 hodin.

Pro diváky je celodenní vstupné 150,-Kč / 7 euro. Bude otevřena přírodní tribunu C, jak pro pěší tak pro automobily a také vstup do paddocku.

Na brněnském Masarykově okruhu nás čekají od čtvrtečního rána testování až po sobotní závěrečné závody sezóny automobilů dovrchu, dny plné adrenalinové podívané a rozhodně se divákům vyplatí přijít jednotlivým jezdcům a jezdkyním fandit. Na setkání na Automtodromu se s vámi těší za pořadatelskou organizaci ředitel a promotér závodů Aleš Gänsdorfer.

Více informací o chystaných akcích naleznete na stránkách pořadatele www.maverickrescue.cz

Informace o testování 13. - 14. 10. 2022:ZDE

Informace o V. GMS HILL CLIMB RACE CAR SHOW 15. 10. 2022:ZDE

Seznam přihlášených MAVERICK HILL CLIMB CZECH 2022:ZDE

Seznam přihlášených Mistrovství ČR:ZDE

 

Za redakci MZAV MHCC Jaromír Navrkal

Foto MZAV MHCC: Jiří Navrkal